Tre mål - en målfest som Timrå längtat efter

HOCKEY

Timrå

För första gången på 13 matcher prickade Timrå in mer än två mål - och Timråpubliken stortrivdes när det blev "målkalas" i lokalderbyt mot Modo som resulterade i en efterlängtad seger med 3-1 (0-0, 2-1, 1-0).

- Skönt att vi kan göra några mål igen, konstaterade Timråtränaren Kenta Johansson, lättad efter segern.

Timråtränaren var dock lite betänksam efter första perioden som hemmalaget dominerat stort - men utan att ha förmått pricka in ett enda mål.

- Visst känns det lite jobbigt när vi spelar bra utan att få något resultat. Nu fick vi ju betalt i andra perioden med två snabba mål och då kändes det lite lugnare. Den här segern behövde vi verkligen, sade Kenta Johansson.

Manderville tände Timrå

Modo var aldrig med i matchen. I första perioden var Modospelarna hela tiden tvåa på pucken och fick hela tiden försöka freda sitt mål där Karol Krizan sin vana trogen stred tappert.

Det var ingen tillfällighet att det var just Kent Manderville som lyckades slå hål på Modomålvakten. Den viljestarke kanadensaren dök upp i precis rätt ögonblick och lyckades påpassligt pricka in sitt femte elitseriemål för säsongen, pucken hittade förbi en skymd Karol Krizan.

Modo-målvakten gjorde bara ett enda misstag i matchen -och det var 7.23 in i andra perioden då han helt oskymd släppte in ett skott från Magnus Nilsson.

Modos Mikael Pettersson lyckades i slutet av andra perioden raka in en retur från Timråmålvakten Mika Oksa - och plötsligt fick Modo poängvittring.

Hetare vilja avgjorde

Men reduceringsmålet blev aldrig någon riktig tändvätska för Örnsköldsvikslaget. Det var Timråspelarna som visade den hetaste viljan även i tredje perioden och när Vladimir Krykov, mot alla odds, sköt ett skott mot motståndarmålet så gav det resultat.

- Krykov har ett bra skott och borde skjuta mycket mer. Nu blir det gärna ett pass för mycket. Skönt att han valde rätt den här gången, sade Kenta Johansson, sedan han sett sin centerforward avgöra matchen.

Timrås seger var frukten av en bra arbetsinsats av hela laget. Två spelare förtjänar lite extra guldkant på sina betyg. Målvakten Mika Oksa svarade för flera kvalificerade räddningar i avgörande lägen och 19-årige backtalangen Anton Strålman spelade mycket klokt, med stor pondus, som om han vore en riktig elitserieräv.

Modospelarna saknade tempo - och visade inte den vilja som krävs för att det skulle resultera i en ny derbyseger mot länsrivalerna. Spelet i power play var erbarmligt.

- Timrå ska ha beröm för ett bra och aggressivt spel i box play, men visst ska vi kunna prestera bättre. Vi har 18 nya spelare i laget sedan förra säsongen -och det tar tid för spelarna att spela in sig i nya roller, sade Modotränaren Harald Lückner.

Ove Byström/TT