Seger för Färjestad

HOCKEY

Stockholm

Vilja slår inte alltid klass.

Djurgården försökte och försökte, men till slut stod ändå Färjestad som segrare i torsdagens elithockeymöte på Hovet.

Färjestad vann med 4-2 (2-1, 0-1, 3-0).

Färjestad har varit rena spöket för Djurgården den här säsongen. Och även om det blev två mål på Hovet när Globen år upptagen av hästshow så består måltorkan till viss del.

- Vi borde ha satt några till. Men det är bara att fortsätta jobba, få trafik mot mål, sade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

- Vi jobbade hårt, spelade bra i powerplay, skapade chanser, och spelade bra fram till att de fick 3-2, så det känns lite tufft.

Mer att spela för

Kampviljan och lagarbetet är det som ska föra stjärnlösa Djurgården till slutspel i vinter. Och streckkämpande Djurgården hade onekligen mer att spela för på torsdagen. Mot Färjestad var det hög forechecking som gällde också. Det på papperet starkare Färjestad hade svårt att få ordning på spelet.

Annars hade Färjestad länge övertag. Djurgårdens ledningsmål i numerärt överläge av Henric Nordfeldt i mitten av första perioden, men kvitteringen kom lika snabbt som Jonas Höglunds skott. Det var bara 23 sekunder mellan målen.

- Första perioden var riktigt dålig, tycket Särkijärvi.

- Och vi hade pratat om det här med utvisningar. Så åker vi på två onödiga direkt.

Het på skridskorna

Domaren Peter Eriksson svarade annars för matchens kuriositet när han visade ut Färjestads Emil Kåberg för filmning. Men gästerna ångade på och när Jesper Mattsson lite turligt fick chans att göra 2-1 med minuten kvar av förstaperioden såg Karlstadslaget ut att ta över helt.

Djurgården kom dock tillbaka. Kristofer Ottosson börjar bli riktigt het på skridskorna efter sitt långa uppehåll i höst på grund av familjeproblem - hustrun drabbades av utbrändhet - och svarade för kvällens fräckis då han snuvade en Färjestadsback och bröt in framför mål. Där låg Per Eklund och föste in pucken. Först efter videokoll - Eklund låg nertryckt inne i målgården - godkändes målet som gav 2-2 i slutet av andra perioden.

- Vi kom billigt undan i andra perioden, tyckte Färjestads tränare Leif Strömberg.

Men Strömberg har en effektiv lagmaskin och profiler att lita till. Den störste - Jörgen Jönsson - visade klassen en gång. Det gav 3-2 till Färjestad i början av tredje perioden då han bröt sig förbi sin bevakare och lurade Teemu Lassila innan han lade in pucken. Sedan fyllde Jesper Mattson på med sitt andra mål och Fredrik Eriksson lade in 5-2 i övergiven bur.

Peter Wikström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM