Viktig seger för effektivt Mora

Gjorde fyra mål – på 13 skott

HOCKEY

Mora gjorde fyra mål på 13 skott och tog tre mycket viktiga poäng hemma mot Djurgården. Matchen slutade 4–2, och åter spelade Moras fjärdekedja en viktig roll.

– Men vi spelade inte bra, Djurgården var hetare än vi var, sade Moras Anders Nilsson som gjorde Moras 3–1-mål.

Det tog bara 24 sekunder innan Mora tog ledningen med 1–0, och gav Djurgården ännu mer uppförsbacke. Gästerna kom till Mora med tre raka förluster.

Visserligen kvitterade Djurgården efter en riktig bjudning av hemmalaget, men Mora återtog ledningen och ökade till 3–1 tidigt i andra perioden. Det målet gjorde Anders Nilsson i friläge, trots att han var rejält hakad hela vägen fram till mål.

– Jag har gjort mål i såna läge tidigare och kan erkänna att jag gillar att komma fram så. Det är bättre än att vara fri från mittlinjen, man slipper tänka så mycket, sade Nilsson.

Nilssons skott var inte speciellt hårt men passerade Teemu Lassila efter isen. Då fick Lassila nog och lämnade över till Mattias Andersson.

– Vi släppte in för enkla mål. Vid det tredje spelade de bakom våra backar som vi visste att de skulle göra. De andra målen var också för enkla, sade Djurgårdens tränare Charles Berglund och suckade.

Mål i öppen bur

Efter 3–1 hade Mora inte mycket till anfallsspel, men det hade å andra sidan inte Djurgården heller. Kristofer Ottosson reducerade i spel fem mot fyra men närmare kom inte Djurgården, trots att laget försökte och plockade ut målvakten sista minuten. Kalle Kerman skickade då in 4–2 i öppet mål med 31 sekunder kvar av matchen.

– Hade denna match spelats innan uppehållet tror jag vi hade förlorat, då var vi inne i en tung period. Nu känns det lättare och pucken studsar också vår väg lite mer. Innan uppehållet var det ungefär som att vi stångade oss blodiga utan att få utdelning, sade Anders Nilsson.

Nya kedjor

Nilsson fick två nya kedjekamrater under uppehållet, Eric Beaudion och Anders Bastiansen. Två värvningar Moras klubbdirektörer Jan Simons lite humoristiskt betecknade som Triss-lotter. Nu har denna kedja avgjort två raka hemmamatcher.

– Det har funkat bra för oss, sade Nilsson. Vi har fått bra snurr på pucken och känner oss väl inte som en fjärdefemma. Det är bara i fem mot fyra vi inte får istid.

Simons är också nöjd med sina nyförvärv.

– Det vi har skrapat fram så här långt är vi mycket nöjda med, sade Simons nöjt.

På måndag möts lagen igen, då i Stockholm.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM