Klubbrekord av segermaskinen Luleå

”Vi har flyt nu”

HOCKEY

Luleå vägrar att förlora.

Efter 5-2 hemma mot Timrå har laget spelat nio raka matcher i elitserien utan förlust. Nytt

klubbrekord.

– Vi har flyt nu. Vi jobbar hårt och maler ner motståndarna, sade tvåmålsskytten Jonas Nordquist.

Luleå är elitseriens formstarkaste lag för tillfället. På de senaste nio matcherna har laget spelat ihop 24 av 27 möjliga poäng och

inte förlorat en match. Senast Luleå såg sig besegrat var den 29 oktober – snart en månad sedan alltså.

Den förlustfria sviten på nio matcher är nytt klubbrekord och laget befinner sig minst sagt i ett stim.

”Ett jäkla lugn”

– Vi är harmoniska och känner ett jäkla lugn i laget. Vi har studsarna med oss när matcherna står och väger, sade Luleås tränare Jens Hellgren.

Senast något lag tog poäng av norrbottningarna var det just Timrå. Därför såg det på förhand ut att bli en inte allt för enkel uppgift för Luleå. Men Luleås flyt visade sig inte ta slut. Redan efter 1.18 stod det 1–0 på matchtavlan efter ett mönsteranfall som avslutades med att Jan Sandström frispelades framför mål.

– Vi får inte den start vi ville. 1–0 redan i andra bytet kändes tungt, sade Timrås tränare Kent Johansson.

Vid första målet befann sig Luleås förstakedja med Mikael Renberg, Vladimir Orszagh och Jonas Nordquist på isen. Succéformationen har varit en viktig bidragande faktor till Luleås formtopp. Mot Timrå var de inblandade i tre av lagets mål. Poängmässigt bäst blev Nordquist med två mål och en assist.

– Det är kul att spela i den kedjan. Men hela laget gör mycket mål nu, det är inte bara vi, sade tvåmålsskytten.

– Allt går så enkelt för oss, vi är ju inte omänskligt bra men ändå vinner vi. Tidigare säsonger i Luleå har vi ibland spelat jättebra men ändå förlorat.

För jobbigt för Timrå

Timrås tränare Kent Johansson sade efter matchen att det blev för jobbigt när de hela tiden tvingades jaga en kvittering och höll med om att det inte är lätt

att ta poäng av Luleå just nu.

– De har medvind. I dag gick de på fem backar och såg lite trötta ut ibland. Men ändå redde de ut det bra. Luleå är ett bra lag, berömde han.