Serieledande HV vann

– utan att imponera

HOCKEY

En petig tysk domare, en återvändande norsk målskytt och en storspelande slovakisk målvakt räckte inte för att knäcka HV71. Utan att glänsa vann laget med 5–2 mot Södertälje.

HV gjorde ingen bra match, men kändes konstant lite vassare än Södertälje. Gästerna höll ändå jämna steg med serieledarna ganska länge. Inte förrän tio minuter återstod av matchen blev uppförsbacken för tung för SSK. Mitt i tredje perioden tog sig nämligen Mattias Remstam fram mycket starkt och lyfte in 4–2 i numerärt underläge.

– Då kändes det faktiskt som att vi hade avgjort, konstaterade Andreas Karlsson.

Matchen var lite av en dag på jobbet för HV, som vann utan att imponera.

– Det var en match som vi skulle vinna, och vi vann. Det var starkt, speciellt efter två riktiga urladdningar mot Frölunda i våra två senaste matcher, sade Karlsson.

Stefan Pettersson blev utnämnd till matchens lirare, men ansåg inte att han gjort en stormatch.

– Nej, det var ingen av våra bättre matcher. Men tre poäng tog vi, och det är huvudsaken, sade Pettersson.

Kritik mot domaren

Det blev många ”zwei minuten” i matchen, tyske domaren Richard Schuetz följde nämligen regelboken till punkt och pricka. Elitserietränarna brukar vara försiktiga med att kommentera domarna, men HV:s Pär Mårts kunde trots segern inte hålla sig efter matchen.

– Det är bra med domarutbyte över nationsgränserna, men en domare i Sverige måste vara bättre än så här. Detta är skandal, sade Pär Mårts.

– Han var alldeles för petig, vi fick ju inte röra varandra. Vi ska ju inte ha en ny idrott bara för att reglerna ska skärpas, sade Mårts.

Hade poängvittring

Per-Åge Skröder satte 1–1 på sitt gamla lag, och Janne Huokko krutade in reduceringen 3–2 med 13 minuter kvar av matchen. Södertälje var alltså med i matchen nästan hela tiden och hade poängvittring ganska länge, men trots att målvakten Rastislav Stana var riktigt bra orkade inte SSK hänga med hela matchen.

– Vi hade ingen riktig energi idag, jag är väldigt nöjd att vi kunde vinna ändå, sade Pär Mårts.

Södertäljes bästa spelare var Rastislav Stana, Jörgen Bemström och Justin Mapletoft. I HV var det ganska jämnt, med lite extra plus till Fredrik Olausson, Stefan Pettersson, Mika Hannula, Johan Davidsson och Peter Hammarström.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM