Mora fortsätter plocka poäng

Djoos: Vi hade tur

HOCKEY

Nederlagstippade Mora fortsätter sin jakt på en slutspelsplats i elitserien.

En poäng (3–3) borta mot Djurgården var som en seger för det formstarka Dalalaget.

– Vi hade tur – och Petri Vehanen i målet var riktigt bra, sade andretränaren Pär Djoos.

Foto: SCANPIX
tvåmålsskytt Men Patrick Thoresens Djurgården fick nöja sig med en poäng mot Mora.

Vehanen tog 46 av 49 skott och noterades dessutom för en passningspoäng till ett mål i spel tre mot fem.

Det sistnämnda fick Djoos att snacka om tur.

För trots både Djurgårdsövertag spelmässigt som skottmässigt (49–22) blev det en viktig poäng. En poäng som håller Mora kvar på åttonde och sista slutspelsplats och som innebär att avståndet till nian Brynäs och tian Djurgården fortfarande är fyra respektive sex poäng.

– Vi hade lite tur som fick med oss en poäng. Första tio var vi inte alls med i matchen. Sedan fick vi målet i tre mot fem och Martin Jansson fick till en riktig pangträff på kvitteringen, sade Pär Djoos.

Mora kom till Stockholm med seger i tre av sina fyra senaste matcher. På tre möten med Djurgården hittills denna säsong har det blivit två segrar och en oavgjord.

För Djurgården ser det dystert ut. Laget har inte tagit en enda trepoängare under november månad och för det bortasvaga laget är det på hemmaplan de viktiga segrarna måste komma.

Djurgården dominerade stort i första halvan av första perioden och pepprade Petri Vehanen med skott. Men trots spel i fem mot tre i drygt två minuter kunde inte hemmaspelarna få hål på den storspelande målvakten. I den andra halvan av första perioden tog Mora över och gjorde 1–0 i numerärt överläge genom backen Peter Smreks.

Det blev många gånger hårt och tufft spel och heta känslor i en match som gällde mycket. När Djurgårdskaptenen Jimmie Ölvestad för andra gången körde på Petri Vehanen såg Morabacken Ross Lupaschuk rött och fick matchstraff sedan han crosscheckat Ölvestad i ryggen.

Ölvestad åkte ut på två minuter i samma situationen men under Djurgårdens kommande tre minuters numerära överläge kom kvitteringen. Daniel Rudslätt lyfte en backhand förbi Vehanen sedan Moramålvakten först räddat Mika Strömbergs backskott men lämnat retur.

Patrick Thoresen gjorde 2–1 i inledningen av den sista perioden och sedan fick Djurgården ett kanonläge att ta de nödvändiga tre poängen när laget fick chansen att spela fem mot tre i 1.47.

Men i stället för ett avgörande kvitterade Mora. Vehanen rensade bort pucken via en Djurgårdsspelare och ut i mittzonen och en alert Eric Johansson var snabbt på språng och kunde kvittera i friläget mot Andersson.

Patrick Thoresen gav Djurgården ledningen för andra gången i sista perioden efter 9.53 men knappt fyra minuter senare kvitterade Martin Jansson när han bröt in från kanten och sköt klockrent i Andersson främre hörn.

TT