Stabil seger för Frölunda mot Leksand

– trots fem ordinarie borta

HOCKEY

Med fem ordinarie spelare borta och sex juniorer i laget lyckades Frölunda besegra Leksand med 5–2 (1–0, 2–1, 2–1).

Leksand hängde med bra i matchen men orkade inte stå emot på slutet.

Frölunda startade matchen mycket bra och redan efter 53 sekunder kunde laget göra första målet när Leksand hade en man i utvisningsbåset. Frölunda fortsatte perioden med ett högt tempo och satte press mot Leksands målvakt Johan Backlund.

Efter en lite trevande inledning spelade Backlund upp sig och blev allt säkrare i sitt spel, och motade den ena pucken efter den andra. Han höll Leksand kvar i matchen.

– Vi hade visserligen ett bra tryck, men var på intet sätt effektiva, sade Frölundas tränare Stephan Lundh efter matchen.

I andra perioden ökade Frölunda på till 2–0 efter 4.57 – även det i numerärt överläge. Då såg det ut som om Frölunda skulle kunna gå mot en ganska enkel seger mot elitserieishockeyns jumbolag.

Men, Leksand kom tillbaka och kunde i spel fem mot tre reducera och fick en chans att komma tillbaka i matchen. I mittperioden böljade spelet fram och tillbaka, och lagen bytte chanser mede varandra.

– Vi blev alldeles för stillastående och fick ingen riktig ordning på vårt spel, sade Lundh.

Juniormål

Frölunda återtog initiativet när junioren Kirill Starkov efter 13.15 kunde göra 3–1 och sitt första elitseriemål. Han fick tag på pucken vid sargen i anfallszon och snurrade och snurrade innan han bröt in framför mål och lade in pucken med en backhand.

– Jag fick bra fart under skridskorna, och det kändes jätteskönt när jag såg pucken gå in i mål, sade han efter matchen.

Kirill Starkov blev också utsedd, till publikens glädje, till Frölundas bästa spelare.

– Det var skönt att känna stödet från läktaren.

Dåligt försvar

Leksands tränare, Per-Erik Eklund, var mindre nöjd med avslutningen av andra perioden.

– Det går inte att byta chanser på det sättet mot ett lag som Frölunda. De är alldeles för bra för det.

I numerärt överläge i början av sista perioden reducerade Leksand på nytt och såg ut att vara på väg in i matchen igen.

Men, Frölunda var alldeles för starka i sitt försvar och kontrade sönder Leksands försök till att etablera press i Frölundas zon.

Frölunda ökade på till 4–2 i numerärt underläge när det bara återstod fem minuter av matchen och sedan var Leksand aldrig riktigt i närheten av att göra mål igen.

– Vi spelade ett alldeles för dåligt försvarsspel och det håller inte på bortaplan mot ett lag som Frölunda, sade Per-Erik Eklund.

Leksand har nu spelat 17 matcher på bortaplan och har fortfarande inte tagit någon seger.

TT