Handplockade finländare gav Mora segern

Rindell: Andra period vår bästa i år

HOCKEY

Mora vann hemma mot Djurgården med 3–1 och tog ett nytt steg mot slutspel. Alla tre hemmamålen gjordes av finländska spelare och det fick förstås Moras finländske tränare Harri Rindell att le lite extra.

– Vi var bra, andra perioden var vår bästa denna säsong. Vi klarade av sorgearbetet efter förlusten mot Leksand snabbt, sade han.

Förlusten mot Leksand i elitseriehockeyn tog hårt på Moraspelarna. Dagen efter matchen avbröt Rindell träningen en stund för att spelarna skulle hitta fokus igen.

– Då kändes det tungt, men vi klarade av sorgearbetet på bra sätt. Vi har några spelare som tillför laget energi även vid sidan, Marco Toukko och Martin Jansson är två av dem som jag vill framhålla, sade Rindell.

Både Toukko och Jansson tillhör Moras förstafemma som satte ribban för laget redan i första bytet då Djurgården naglades fast i egen zon.

Toukko satte också Moras första mål.

Inga superstjärnor

– Det var viktigt för oss. I denna match fightades vi också som ett lag igen och det måste vi göra för att vinna. Vi har inga superstjärnor, sade Toukko som gjorde sitt sjätte elitseriemål.

– Mentalt var förlusten mot Leksand jobbig men det var också naturligt men en liten reaktion eftersom vi hade spelat riktigt bra flera matcher på rad innan den, fortsatte Toukko.

I andra perioden var Mora totalt överlägset. Några Dif-utvisningar hjälpte till en del, men även när båda lagen spelade med fullt manskap trycktes Djurgården tillbaka och det var bara målvakten Teemu Lassila som kunde kvittera ut godkänt betyg. Åt Moras mål kunde Lassila inte göra något. Hans landsmän Teemu Elomo och Kalle Kerman hade öppna lägen.

Handplockade av Rindell

Samtliga tre målskyttar stod högt på tränare Rindells lista när han skrev på för Mora. Lite skämtsamt sade han att de var de bästa som fanns kvar på marknaden.

– Jag hade haft koll på alla tre under längre tid och det är mycket duktiga spelare. Fast jag kan erkänna att det var lite nervöst när Kerman inte gjorde några mål under träningsmatcherna. Nu har han gjort 15 i elitserien och det är mycket bra, sade Rindell.

Djurgården kom tillbaka något i sista perioden sedan tränare Särkijärvi plockat om en del i laget, men hemmasegern var bergsäker.

– Sett till tabellen var segern viktig, nu ryckte vi ifrån Djurgården. Vi har även tidigare under säsongen vunnit de matcher som varit riktigt viktiga och jag tycker att vi känns som ett mer och mer stabilt lag, sammanfattade Toukko.

Sune Karlsson/TT