Specialskyddet räddar karriären

Comeback av Nordström: Klart jag siktar på landslaget

Foto: JIMMY VIXTRÖM
JÖNSSONLIGAN KOMPLETT Jörgen Jönsson, Pelle Prestberg och Peter Nordström (längst till höger) var återförenade igen i och med Nordströms comeback. Här ses de efter ett av Pelle Prestbergs mål mot Leksand tillsammans med backen Jonas Frögren (andra från vänster).
HOCKEY

KARLSTAD.

Här är specialskyddet som ska rädda Peter Nordströms karriär.

Färjestadsforwarden har kämpat mot hotet att tvingas lägga av – i går var han tillbaka i elitserien.

– Det är klart jag siktar på att komma tillbaka till spel i landslaget, men kanske inte den här säsongen, säger Nordström.

Foto: Jimmy Vixtröm
Specialskyddet för ryggen ska rädda Peter Nordströms karriär.

Mot Leksand var åter ”Jönssonligan” komplett – och succén lät inte vänta på sig. Pelle Prestberg, som dragits med måltorka under säsongen, gjorde två mål.

Nordström hade innan gårdagens match bara spelat tre matcher, då med stor smärta, i höstas innan ryggen helt sa ifrån. Skadan är dock äldre än så, redan 2002 började problemen.

– Då var vi inne på att skadan satt längre ner i ryggen och i höften, men det har hela tiden varit en skada längre upp i bröstryggen, mellan tionde och elfte kotan. Det är en ren förslitningsskada, berättar Nordström.

Under hösten har Nordström inriktat sig på rehabiliteringsträning, att bygga upp musklerna runt de förslitna delarna. En träning han kommer att tvingas fortsätta med under resten av säsongen och troligen längre.

Extra skydd

Men Nordström gör nu också comeback iklädd ett nytt skydd. Ryggen skyddas numera av ett extra skydd för att begränsa från för många nya smällar.

– Det är egentligen ett snowboardskydd som vi byggt om lite. Det är byggt som en väst och är faktiskt smidigare än vad man kan tro eftersom skyddet är ledat överallt, berättar Nordström.

Matchen mot Leksand var en comeback i Nordströms smak. Han placerades direkt tillsammans med de gamla ”lekkamraterna” Jörgen Jönsson och Pelle Prestberg – och det såg precis ut som tidigare. Pricken över i:et var 5–0-

målet där Jönsson hittade Nordström med en passning och där Nordström sen släppte pucken till Pelle Prestberg som sköt direkt.

– Jag såg tidigt att Pelle var med och jag vet ju var han åker.

”Inte så lätt”

Enda plumpen var väl egentligen det missade friläget i slutet av den första perioden sedan han tagit pucken av före detta lagkamraten Calle Steen och blivit helt fri med Johan Backlund i Leksands mål.

– Det är inte så lätt att göra mål, men det här skottet gick lite väl långt utanför, säger han och ler.

Patrick Kipler, Stefan Persson