Elitseriekaos – sju lag tappar tränarna

Klubbarnas jakt efter ersättare har startat

HOCKEY

Sju av tolv elitserieklubbar har inte klart med huvudtränare inför nästa säsong.

Tala om kaos.

– Jag har fått intresse-förfrågningar från flera

elitserielag, däribland Linköping, säger Rögles Gunnar Persson.

Januari är den den stora tränarmånaden i elitserien. Lagen måste tidigt få klart vem som ska leda laget säsongen 2006-2007.

Just nu är det extra stor rotation på tränare. Anledningen är att sju elitserieklubbar inte har helt klart med vem som ska vara huvudtränare nästa säsong.

Brynäs, Leksand, Mora, Linköping har kontrakt med tränare fram till sista april.

Södertäljes sits är knepig där Ulf Taavola har kontrakt en säsong till, men som alla vet har han degraderats till andretränare och Ulfs framtid i SSK är mycket osäker.

Vill till Lugano

Både HV 71 och Färjestad har en klausul i kontrakten med Pär Mårts respektive Leif Strömberg som gör att de kan bryta nästa säsongs kontrakt innan den sista januari.

Den hetaste svenska tränaren på marknaden just nu är Roger Melin. Han jagas av Lugano, stenrika Lugano, och väljer den schweiziska storklubben att satsa på Melin hamnar han där.

– Lugano är jätteintressant, säger Melin.

Nästa vecka ska Melins agent Joakim Persson till Lugano och förhandla. Ett kontrakt mellan Melin och Lugano är alltså nära. Att Melin i förra veckan även tackade nej till en elitserieklubb är en stark signal på att Melin själv vill till Lugano.

Melins före detta andretränare, Gunnar Persson, pekas ut som ny tränare i LHC.

– Jag har fått samtal från Linköping. Det stämmer. Alla tränare är väl sugna på att få träna ett elitserielag. Men samtidigt har jag även ett mycket förmånligt erbjudande från Rögle att ta ställning till, säger Gunnar Persson.

Sportbladet granskar: Silly Season för hockeytränarna

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM