Leksand sänkta – igen

Per-Erik Eklund: Klart jag är besviken

HOCKEY

Adam Andersson såg till att Djurgården behåller sin slutspelsplats.

Hans slagskott efter 10.59 i sista perioden i Leksand betydde tre välbehövliga poäng för Djurgården vann med 4–3 och håller kvar en slutspelsplats.

– Jag får tacka för den fina passningen. Skottet var också bra, sade Andersson.

Djurgården hamnade i brygga direkt. Hemmalaget inledde piggt och efter 2.22 av matchen ledde Leksand med 2–0. Då var det inte mycket som talade för Djurgården som i lördags blev utspelade av Mora.

– Vi började inte hänga med våra huvud för det och har aldrig gjort det tidigare under någon match heller. Det är så lite som behövs för att man ska vinna en match, sade Andersson.

Efter en hemmautvisning mitt i första perioden kom Djurgården in i matchen. Visserligen hade Leksand fått in sin utvisade spelare men trycket var etablerat när Daniel Rudslätt slog in pucken.

Spelmässigt var matchen jämn efter Djurgårdens första mål. Men något skönspel böjds inte, matchen var av riktigt dålig kvalitet. Speciellt andra perioden var ett sömnpiller.

Djurgården kvitterade tidigt i tredje perioden men hamnade på nytt i uppförsbacke när Jiri Bicek gjorde sitt andra mål för kvällen.

När båda lagen hade varsin spelade utvisad visade Adam Andersson upp sitt skott för första gången i matchen. Direkt efter tekning klippte han till och Kristofer Ottosson styrde in pucken.

– Jag vet att Ottosson tekar bra och var ganska säker på att få pucken i det läget, jag får tacka honom. Det kom en försvarare mot mig och jag sköt bara för att träffa mål, och sen styrde ”Otto” in pucken, sade Andersson om 3–3-målet.

Två spelare satt utvisade när Andersson gjorde sitt andra mål, båda var hemmaspelare. Fredrik Bremberg spelade fram Andersson i bra läge och Duba i hemmamålet var chanslös på Anderssons hårda slagskott.

– Det var en fin passning från Bremberg. Men skottet var bra också. Jag tränar väldigt mycket på mina skott, sade Andersson.

När en minut återstod drog Djurgården på sig en utvisning, Leksand plockade ut sin målvakt och tryckte på med sex utespelare. Adam Andersson var då en av Djurgårdsspelare som lyckades hålla sitt mål fritt från påhälsning även om det var mycket nära kvittering när pucken ett kort moment låg fri bakom Teemu Lassila.

– Jag såg inte riktig vad som hände, men pucken var i alla fall aldrig över linjen. Skönt för oss som verkligen behöver alla poäng vi kan ta, sade Andersson.

I Leksand var det deppigt värre efter matchen.

– Efter vårt 3–2-mål kändes det stabilt ett tag. Men sedan slutar vi åka skridskor och drar på oss utvisningar. Klart att jag är besviken, sade Leksands tränare Per-Erik Eklund.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM