Linköping kvitterade i slutet av matchen

Södertälje tappade viktig trepoängare

HOCKEY

Rastislav Stana stod emot länge.

Men med en och en halvminut kvar av sista perioden tvingades Södertäljemålvakten kapitulera – och släppte in Linköpings kvitteringsmål.

Efter en mållös förlängning slutade tisdagens möte i Scaniarinken 3–3 (2–1, 1–1, 0–1, 0–0).

Linköping fortsatte att pressa på även i förlängningen, men hemmalaget Södertälje kunde hålla undan och få med sig en poäng.

Men det såg länge ut som om laget var på väg mot ännu en trepoängare, efter segern mot serieledaren HV 71 i förra omgången. Justin Mapletofts 3–2-mål efter 7.45 i andra perioden stod sig nästan hela vägen ut. Målet kom sedan Linköpingsmålvakten Fredrik Norrena tappat in pucken mellan benen på ett inte alltför farligt skott. Kanadensarens mål kom bara 20 sekunder efter Ulf Söderströms 2–2- mål och var ett snabbt svar på tal.

Södertälje var effektivt på de chanser som gavs.

1–1 och 2–1 kom inom loppet av 26 sekunder i slutet av första perioden.

Det första målet gjordes i numerärt överläge genom Miroslav Zalesak, som slog till med ett blixtsnabbt och distinkt skott strax efter blå. Den slovakiske anfallaren har kommit igång ordentligt tillsammans med kedjekamraterna Tomas Kollar och Mapletoft.

Men större delen av matchen skulle handla om en annan slovak – målvakten Rastislav Stana.

Linköping fortsatte nämligen att slita vidare och skapa chanser – och kvitteringen låg i luften, även om den dröjde.

– Vi var inte tillräckligt bra i avsluten, vi var inte riktigt bestämda. Sen var Stana bra i mål också, sade Linköpings tränare Roger Melin.

– Men spelarna visade en positiv inställning, de visade att de ville vinna idag och de kändes heta.

Det oavgjorda resultatet innebär att serietrean Linköping inte har vunnit på fyra omgångar.

– Det grinar oss lite i ansiktet. Vi har inte haft flytet att vinna matcherna och det känns lite jobbigt att bara ta en poäng, sade Melin.

Trots att SSK tappade segern i slutminuterna finns det en del positivt att ta fram. Laget har tagit poäng i de fyra senaste hemmamatcherna och tog poäng för andra matchen i rad.

– Även om vi tappade segern fortsätter vi att ta poäng på hemmaplan, och vi visade hjärta och krigade, sade Södertäljes sportchef Mats Hallin.

– Men jag hade trott att vi skulle vara med lite bättre i matchen än vi var. Och än en gång drar vi på oss onödiga utvisningar. Det är bland annat det som dödar oss till slut.

Jenny Danielsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM