Melin en plusvariant för HV71

HOCKEY

Djurgården hade som enda lag plusstatistik på HV71 inför torsdagens omgång i elitseriehockeyn.

Stockholmarna var länge med i matchen målmässigt, men serieledarna skärpte till sig och avgjorde i tredje perioden.

Björn Melin blev stor matchvinnare med tre snygga mål och en assist när HV vann med 6–3.

I ett ganska formsvagt HV drar Björn Melin just nu ett tungt lass. När stjärnor som Mika Hannula och Andreas Karlsson inte visar samma form som i höstas har Melin istället höjt sig rejält. Han var bra även i höstas, men är stundtals fantastisk för tillfället.

– Melin tar ett väldigt stort ansvar och gör något bra i varje byte. Han har lärt sig att ha strömbrytaren påslagen hela tiden. Världsklass, sade HV-tränaren Pär Mårts.

Mot Djurgården var Melin bäst på isen och blev också HV:s matchhjälte. Först gjorde han en fin prestation så att Mattias Remstam kunde kvittera till 1–1. Senare avgjorde han matchen med tre egna mål, 3–1, 4–2 och 6–3.

– Det har aldrig hänt innan. Tre poäng tror jag att jag har gjort, men aldrig tre mål eller fyra poäng, sade Melin.

Solomål till 3–1

Framför allt 3–1-målet var riktigt snyggt. På tennis räddade Melin pucken från att lämna Djurgårdens zon, därefter rundade han enkelt en back, lurade snyggt ner Teemu Lassila och lade in pucken i öppet mål. 4–2 och 6–3 var två stenhårda direktskott.

– Jag kände mig bra hela matchen, inte bara vid målen, sade Melin.

Det är i efterhand svårt att förstå hur Björn Melin inte kunde få förnyat kontrakt med HV för två år sedan. Då var han väldigt mycket upp och ner, medan han nu hållit konstant hög nivå hela säsongen.

– Just nu är jag i bättre form än någonsin, men det är inte något som hänt över en natt. Man utvecklas väl hela tiden som hockeyspelare, konstaterade 24-årige Melin, som spenderade förra säsongen i Malmö.

Två för Djurgården

Av säsongens tre tidigare möten hade Djurgården vunnit två. När Melin satte 3–1 såg det givet ut att HV skulle utjämna den statistiken, men Patric Hörnqvist såg till att det var 3–2 inför tredje perioden.

– Jag tycker faktiskt att vi höll i taktpinnen hela matchen. De fick sina mål vid fel tillfällen så att det blev onödigt spännande. Segern var hur rättvis som helst, vi spelade med mycket energi och gjorde en riktigt bra match, sade Melin.

I slutperioden gjorde serieledarna processen kort. Melins 4–2 och Johan Davidssons 5–2 blev för mycket för Djurgården. Fredrik Bremberg visade sin skicklighet och reducerade snyggt till 5–3 med en kvart kvar, men sen orkade inte gästerna mer.

Bremberg var inblandad i Djurgårdens samtliga tre mål och var klart bäst i sitt lag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM