Surt, sa pappa när sonen avgjorde

Timrå-seger i ödesmatchen

HOCKEY

Timrå vann ödesmatchen mot Södertälje med knappa 3–2.

Per Hallin prickade in 3–1-målet som avgjorde matchen. Det borde ha glatt pappa Mats Hallin – men icke.

– Kul för Per, men surt för oss, var den enda kommentar som SSK-coachen kunde kosta på sig.

Efter 3–2-segern har Timrå sju poängs försprång ner till Södertälje på kvalplatsen.

Södertälje var ytterst nära att trycka in kvitteringsmålet i slutsekunderna mot ett skärrat Timrå. Men den tjeckiske landslagsmålvakten Adam Svoboda fick undan pucken – och räddade segern till Timrå i ödesmatchen i elitseriens bottenregion.

– Äntligen en trepoängare!

Timråtränaren Kenta Johansson suckade av lättnad efter matchen. Men i slutminuterna var det tufft när Södertäljes coach Mats Hallin plockade ut sin målvakt Rastislav Stana för att i ett sista desperat försök pressa in två mål till en kvittering.

Det var nära att det lyckades.

Först lyckades Miroslav Zalesak styra in 2–3 när det återstod 39 sekunder av matchen. Och sedan blev det en enda stor anstormning mot Timråmålet och ett helskärrat Timrålag irrade omkring som yra höns framför sin målvakt Adam Svoboda, den ende som stod upp och avstyrde anstormningen.

– Det blev lite panik, men sett över hela matchen så vann vi rättvist, konstaterade Kenta Johansson.

– Vi krigade in i det sista, men det är för få som visar upp den riktigt heta viljan som krävs för att vi ska vinna sådana här matcher, konstaterade Hallin, utan att peka ut några ”svikare”.

Publiken i Timrå kunde dock konstatera att de omskrivna talangerna Dragan Umicevic och Anze Kopitar var rätt anonyma. Justin Mapletoft och Miroslav Zalesak var desto fyndigare i sitt spel och hade också modet att helhjärtat ge sig in i närkamperna.

Ingen av stjärnmålvakterna – slovaken Rastislav Stana i SSK-målet och tjecken Adam Svoboda – övertygade. Stana hade dessutom oturen att se det avgörande 3–1-målet från Per Hallins klubba studsa från stolpen och in i mål via skridskon.

När Timrå kvitterade till 1–1 så föll Svoboda pladask på isen sedan han räddat ett skott från Timrås kanadick Kent Manderville och tappade kontrollen av pucken. Då höll sig Timrås danske landslagsman Frans Nielsen påpassligt framme och petade in pucken.

– I kväll hade vi turen på vår sida – det kan vi behöva efter alla gånger som pucken studsat stolpe ut, konstaterade Timråtränaren Kenta Johansson.

TT