Oväntad matchhjälte när Djurgården vann

HOCKEY

2005 var inget vidare, 2006 däremot har varit alldeles utmärkt för Djurgården.

Ännu ett bevis för det kom via 2–1-seger mot Linköping efter förlängning.

– Vi hade mycket nya spelare inför säsongen, det tar tid att spela ihop sig och få trygghet i spelet. Nu har vi hittat ett system, förklarar Ronnie Pettersson framgången.

Han själv hittade också målet i lördagens match i Globen, det är inte speciellt vanligt å andra sidan. Själv minns han inte senast det hände men helt klart är att målet var det första för säsongen.

Det kunde heller inte komma mer passande. Skottet med 19 sekunder kvar av förlängningen var inte speciellt hårt, men det gav utdelning och framförallt en ytterst viktig extrapoäng åt Djurgården.

– Det var bara att drämma till, det var väl ingen rökare precis.

Viktig bonuspoäng

Bonuspoängen betyder att man ligger sjua i elitserien och har två poängs försprång till Mora och Brynäs ovanför och under strecket, två lag som båda vann på lördagen.

Och för Djurgården håller trenden i sig.

Man har varit ett av elitseriens mest formstarka lag sedan årsskiftet med sex segrar på nio matcher inför lördagens hemmamöte. Linköping å andra sidan har gått helt motsatt väg under inledningen av året. Inför lördagens match hade man bara vunnit en av de sju senaste och var näst formsvagast av alla lag i elitserien.

– Det var lite ängsligt för oss i dag, varje match är ju av slutspelskaraktär för vår del men i mitten av andra perioden kom vi i gång, sade Pettersson. Men den här matchen går knappast in över någon av höjdpunkterna för Stockholmslaget hittills under 2006, snarare en arbetsseger.

Första perioden var Linköpings, det var då man gjorde 1–0 genom Mikael Håkansson efter 3.18 och borde gjort ytterligare ett – eller två mål. I stället så kvitterade Patrick Thoresen precis före periodpausen, det var då Fredrik Bremberg stod för en av få minnesvärda prestationer i den här matchen när han rundade målet och spelade fram Thoresen.

”Katastrofal inledning”

– Vi inledde matchen katastrofalt, står och sover, menade Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi.

Betydligt bättre blev det från Djurgårdens sida i andra perioden och i slutperioden borde man fått utdelning då man bland annat vid två tillfällen spelade fem mot tre, sammanlagt i nästan en minuts tid.

Men målet kom i stället i förlängningen av en högst oväntad – men minst lika glad – målskytt.

Och hos Linköpings tränare Roger Melin var inte besvikelsen allt för stor:

– Vi har inte haft rätta flytet på senaste tiden. Det var bra av oss att kriga oss till en poäng.

TT