Tredje raka för Modo

4–3-seger mot serieledaren

HOCKEY

Modo har hittat vinnarstilen efter att ha varit helt ur form efter juluppehållet. Tredje raka segern kom på lördagen – mot serieledande HV 71 som besegrades med 4–3.

Modo och HV slutade säsongens seriematchande mot varandra med två segrar var. Alla matcherna var hyperjämna.

– Jag är glad att vi kunde bjuda publiken på en riktig rysare – som vi dessutom vann, sade Modotränaren Harald Lückner.

Matchen svängde en del fram och tillbaka. Modo var bättre i första, HV i andra och delar av tredje. Modo fick två mycket psykologiska mål, båda i andra – 2–0 efter 27 sekunder och 3–1 16 sekunder från pausvilan.

HV utjämnade i tredje perioden med två snabba mål och där såg det ut som om serieledarna var på väg att koppla grepp.

Tuominen avgjorde

Men Modos finländske forward Pasi Tuominen dundrade in 4–3 halvannan minut efter kvitteringen. Ett mål som sedermera betydde Modo-seger.

– Tur att HV-spelaren som satt utvisad hann komma in innan Pasi gjorde mål, sa Harald Lückner ironiskt.

Matchen kom i hög grad att präglas av HV-utvisningar. Men Modos power play har säsongen igenom varit uselt. Laget är sämst i den grenen av samtliga lag, och trots tio numerära överlägen lyckades man inte göra mål den här gången.

Kritisk Mårts

Däremot släppte Modo in två (!) med en man mer på banan. Ändå klagade HV-tränaren Pär Mårts på domaren Sören Persson.

– Vi får inte chansen, Sören är inte snäll mot oss. Jag gillar publiken i Kempehallen som skriker och lever med - men Sören orkade inte stå emot.

Matchen blev dramatisk och ”levde” ända in i slutsekunderna, och Modos fenomenale målvakt Karlo Krizan fick göra flera kanonräddningar på slutet.

Krizan är etta i elitseriens målvaktsliga och överglänste tvåan, HV:s Stefan Liv. Han var långt ifrån dålig, men inte lika tät som Krizan och släppte en hel del returer.

Bra försvarsspel från båda håll, vidimerat av att sex av de sju målen kom efter rena kontringar eller snabba spelvändningar.

Tredjekedjan med Peter Öberg, unge centern Mattias Hellström och tvåmålsskytten Pasi Tuominen blev Modos matchvinnarvapen för tredje matchen i rad. Tuominen avgjorde även mot Mora hemma, Öberg mot Färjestad.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM