Jönsson: Vi mår dåligt

Ny förlust - nu letar FBK desperat efter en lösning

1 av 2 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
KAPTENEN Jörgen Jönsson säger till Sportbladet att det funderas mycket bland spelarna nu. "Frugan säger att jag är lite frånvarande därhemma", säger han.
HOCKEY

KARLSTAD

Färjestads turbulenta vecka avslutades med en ny smäll.

Tredje raka förlusten - och nu kan det bli förändringar i såväl truppen som i båset.

- Vi lyfter på varenda sten och jag kan inte utesluta någonting, säger Håkan Loob.

Förlust mot Frölunda i tisdags, förlust samt utbuade och kritiserade av fansen efter hemmaförlusten mot Modo i torsdags och så en ny förlust i går - det har onekligen varit en tuff vecka för Färjestad.

- Det sista man vill göra är att skära ner på målsättningen och jag tror fortfarande på det här laget. Jämför man gubbe för gubbe med lag som Frölunda och HV 71 så tycker jag att vi har ett väl så bra lag, säger Loob.

Lagets insats i går var i alla fall ett fall framåt jämfört med matchen mot Modo. Men Färjestad kom tidigt i ett 0-2-underläge som man sen aldrig var mäktig att hämta upp.

"Allt står inte rätt till"

- Vi kämpar hela tiden för att hitta ett trendbrott. Tidigare år har vi haft dippar under säsongerna, men då har vi rett ut dem snabbt. Allt står inte rätt till i år, det har gått för mycket i vågor men vi kämpar febrilt för att hitta rätt, säger Loob.

Nya spelare nu när transferfönstret öppnar?

- Vi tittar. Vi letar efter någon spelare som vi tror kan rycka med de övriga killarna. Det är viktigare än positionen han spelar på.

Kontraktet med Leif Strömberg är redan uppsagt, kan det bli tal om att byta ut coacherna redan nu?

- Vi vrider och vänder på allt just nu och det går inte att utesluta någonting - vi måste göra det som är bäst för Färjestads BK.

Ska ni ta hjälp av psykolog?

-Vi har använt oss av mentale rådgivaren Lennart Carlsson under tre, fyra års tid och jag utesluter inte alls att vi plockar in honom mer under OS-uppehållet. Det är jäkligt lätt att spelarna tänker ihjäl sig när det inte fungerar och att det bara blir negativa tankar.

Spelet går fel

För det funderas bland spelarna i laget. Det är lagkaptenen Jörgen Jönsson den förste att skriva under på.

-Det är ingen optimal situation för tillfället och det är klart man mår dåligt av att vi inte får spelet att stämma. Frugan säger att jag är lite frånvarande därhemma.

Det är inte de tre senaste förlusterna som gnager så mycket som det faktum att årets Färjestad inte får spelet att stämma.

-Vi har letat efter något sen vi startade säsongen som vi inte riktigt hittar. Vi vill spela med fart och gå rakt på mål, men får det inte att stämma.

Färjestads tunga vecka

Patrick Kipler