Färjestad sparkar tränarduon

Loob: ”Ett nödvändigt beslut”

HOCKEY

Färjestads BK sparkar tränarduon Bo ”Kulon” Lennartsson och Leif Strömberg sedan ”Kulon” efter gårdagens förlustmatch mot Timrå bett om att få avgå.

– Det var inte den enklaste lösningen, men ett nödvändigt beslut. Laget behöver en nystart, säger sportchefen Håkan Loob till klubbens hemsida angående ”Kulon”.

”Bristen på energi i laget och naturligtvis även uteblivna resultat har tvingat oss att ta det här steget. Det kan tyckas drastiskt, men vad vi behöver nu är att snabbt få ett tydligt ledarskap som ger bra vibrationer i gruppen och får oss tillbaka upp på ett vinnarspår”, säger sportchefen Håkan Loob i ett pressmeddelande.

Johnsson och Eriksson ersätter

Enligt pressmeddelandet sökte Kulon Lennartsson upp Loob efter lördagens match och bad att få hoppa av. Flera olika lösningar diskuterades innan beslutet togs att sparka Strömberg. Tidigare i månaden blev det klart att Strömberg skulle lämna klubben efter säsongen.

Ersätter gör Per-Erik Johnsson och Clas Eriksson redan under dagens träning.

Per-Erik Johnsson kommer närmast från div 1-klubben Skåre men har tidigare jobbat i Färjestads elitseriestab som tredjetränare säsongen 1999/00. Clas Eriksson, som spelat 573 matcher för klubben, har fungerat som lagledare denna säsong. De ledde träningen redan på söndagen och debuterar i båset i bortamatchen mot Linköping på måndagen

Gårdagens förlustmatch mot Timrå var lagets tredje förlust på fyra dagar.

Längre version senare.

Sportbladet.se , TT