Sparkade Strömberg siktar på nytt bås nästa säsong

HOCKEY

KARLSTAD

Hans kollega Bo ”Kulon” Lennartsson kastade in handduken.

I går morse fick Leif Strömberg veta att han fått sparken som tränare för Färjestads BK.

– Jag hade stått kvar om klubben velat det, men jag tycker jag kan gå härifrån med högt huvud, säger Strömberg, 43.

Leif Strömberg gick hem och började planera söndagens träning efter 1-4-förlusten mot Timrå i lördags kväll ovetande om att hans kollega Bo ”Kulon” Lennartsson samtidigt satt med klubbens ledning och berättade att han bestämt sig för att hoppa av jobbet som tränare.

– Han ringde mig senare på kvällen och berättade sitt beslut. Det är klart att jag hade uppskattat om han pratat med mig först, men jag hänger inte ut han för det och jag hoppas vi kan vara polare även i framtiden.

Inte effektiva

Han träffade Loob och Lars Glennert under kommande förmiddag på klubbens kansli.

– Vi snackade en stund, det var ett lugnt och städat resonemang. Men hade klubben velat hade jag kört ända in i kaklet. Jag hade gjort mitt yttersta varje dag, säger Leif.

Vad har du och Kulon misslyckats med i vinter?

– Vi har inte varit nog effektiva den sista tredjedelen på isen, det är där vi inte fått till spelet. Vi har blivit omständliga och spelat i sidled istället för att gå rakare.

Vad har du lärt dig under tiden i Färjestad?

– Jag har nog inte lärt mig så mycket av någon, men jag har lärt mig mycket av allt som hänt. Speciellt ifjol som var ett speciellt år och där det var mycket medialt med olika holmgångar.

Vad ska du göra nu?

– De närmaste dagarna ska jag ta långa promenader och så tänker jag sammanställa det jag gjort här under det senaste året. Jag brukar alltid skriva ner mina erfarenheter.

Vad gör nu nästa säsong?

– Målet är att stå i båset i elitserien.

Patrik Kipler