Tredje raka segern för Timrå

Styfs fullträff enda målet

HOCKEY

Ett stenhårt dragskott i krysset av Per Styf räckte för att Timrå skulle ta tredje raka segern, 1–0 på bortaplan mot formsvaga serieledarna HV71. Målvakten Adam Svobodas fantastiska plock i krysset efter 19.59 av sista perioden var matchens prestation.

Timrå hade inför matchen gjort klart med tjecken Pavel Rosa, en av Europas bästa målskyttar. Pappren från Rosas tidigare klubb, Dynamo Moskva, hann dock inte bli klara i tid. Därmed ingen Rosa i det rödvita laget.

– Det var lite oroligt innan vi visste om han skulle spela eller inte. Jag undrade lite hur de spelarna som fick spela istället skulle ta det, sade Timrås tränare Kent Johansson.

Ingen Rosa

Timråspelarna verkade inte ha några problem med att Rosa inte fick vara med. Hela laget gjorde en bra insats, var både smartare och hetare än HV. Ett annat nyförvärv fick dock spela, nämligen gamle skyttekungen Marko Jantunen. Han fick en assist på matchens enda mål, Per Styfs fina dragskott i krysset i första perioden.

– Viktigt att få första målet, speciellt eftersom det blev matchens enda, filosoferade Kent Johansson.

Nygammal Jämtin i HV

Även HV hade ett nyförvärv, eller nygammalt rättare sagt. Andreas Jämtin var tillbaka efter en halv säsong i TPS Åbo, för att ge fart och energi. Inget fel på Jämtins insats, men det räckte inte för att få igång HV. Jönköpingslaget var otroligt tamt, spelade helt utan fantasi och skapade inte många målchanser.

– Tio skott på de två första perioderna, det är alldeles för dåligt. Vi brukar vara starka mot slutet, så förhoppningsvis blir det bättre i tredje perioden, sade HV-backen Per Gustafson efter två perioder.

Svoboda matchhjälte

Och bättre blev det för HV, men inte tillräckligt bra. Trots ett antal fina möjligheter lyckades man inte spräcka Timråmålvakten Adam Svobodas nolla. Svoboda hade inte så värst mycket att göra, men var väldigt vaken på de chanser HV fick. Även Erik Ersberg i HV-målet gjorde en bra insats, men var inte lika vass som Timråmålvakten.

Svoboda blev definitivt matchhjälte efter 19.59 i tredje perioden. HV vann sista tekningen i anfallszon och pucken gick till Stefan Pettersson som krutade på. Det stenhårda skottet gick mot krysset, men Svoboda hann upp med plockhandsken och gjorde en fantastisk räddning.

– Det hade varit bittert om den hade suttit efter allt vi gjort för att vinna. Dessutom var det spark vid tekningen innan, så det var väldigt skönt att Adam tog den. Han var fantastiskt bra idag, berömde Kent Johansson.

TT