Jönsson: Ändå en positiv anda

HOCKEY

LINKÖPING

Trots tränarbytet åkte Färjestad på fjärde raka förlusten.

Ändå hävdar lagkaptenen Jörgen Jönsson att krisen är över.

- Per-Erik Johnson och Clas Eriksson har en otroligt positiv anda och jag tycker redan glädjen är tillbaka, säger han.

Foto: SCANPIX
Fjärde raka Färjestad åkte på en ny förlust, nu mot det andra krislaget Linköping. De nya tränarna i Färjestad-båset har fört in en ny "anda" enligt Jörgen Jönsson, men ändå halkar Färjestad nu längre och längre ner i tabellen. På bilden försöker Radek Hamr stoppa Sami Torkki.

Efter tredje raka förlusten i lördags hoppade Bo "Kulon" Lennartsson av själv, medan hans kollega Leif Strömberg fick sparken dagen efter.

Ersättarna Per-Erik Johnson och Clas Erikssons uppdrag lyder kort och gott att snabbt göra Färjestad till ett stabilt topplag igen.

Långa förlusttrender accepteras inte av en klubb som varit i fem raka SM-finaler.

"Jobbar hårt för förändring"

- Klart att kraven är höga, fast det går knappast att få en roligare utmaning. Det finns enormt mycket hockeykunnande hos de här killarna, men för tillfället har självförtroendet fått sig en knäck. Något vi jobbar hårt för att ändra, säger Johnson, debutant som huvudtränare i elitserien.

Mot Linköping gick det precis som vanligt - det vill säga stryk igen.

- Jag hatar verkligen att förlora, men den här gången stod vi upp som ett lag hela vägen. Tidigare har vi hängt med huvudena när det gått emot oss, men nya tränarna har bidragit med positiv energi, framhåller han.

"En nytändning"

Något även kedjepolaren Peter Nordström håller med om.

- Klubben var tvungen att göra en förändring och det här känns helt rätt. Per-Erik och Clas skötte sig riktigt bra i båset. De nya rösterna har helt klart inneburit en nytändning och det kommer vi att se effekt av, säger han.

Nykomling 1

Joakim Löwing