Sucken sade allt i Södertälje

Hallin: Bara att be om ursäkt

HOCKEY

Glappet på tolv poäng ser för stort ut för Södertälje.

Något annat än kvalserien för ett rejält stukat SSK vore en skräll efter Modos 5–1-seger.

– Det är bara att be om ursäkt till de som kommit hit, sade SSK-tränaren Mats Hallin.

Södertäljes tränare kan trösta sig med att det bara var 3200 på läktaren. Trots att dessa ändå skapar en bra stämning saknade SSK det mesta av aggressivitet från start.

En tung suck och ett efterföljande och dovt fy faan var det sista som lämnade Hallins mun när han lämnade pressrummet efter matchen.

Och det sammanfattar nog den tomhet och frustration han känner.

– Här kommer vi ut till en livsviktig match och gör vår sämsta period för säsongen. Jag är helt tom, sade Hallin, som har den otacksamma rollen att leda krislaget.

Helt utan fart

Mängden utvisningar kanske hade varit färre med en bättre domare än inlånade Aleksi Rantala. Men problemen ligger på ett annat plan.

– Några utvisningar kan man ta men vi kommer ut helt utan fart och det är Stana som räddar oss i första perioden. Det var en bedrövlig period från vår sida. Vi snackar igenom det i pausen, eller snarare vi pratar och de lyssnar, och får 2–1, en straff och fem mot tre-läge. Men där står vi för stilla och pucken går inte som den ska, summerade Hallin.

I stället kunde Anthony Tuzzolino avgöra matchen i sin debut genom att styra in 3–1-pucken efter backskott från Jesper Damgaard med tio minuter kvar.

– Honom kommer vi att ha nytta av. Han har rätt bra händer och äntligen kan vi spela med fyra kedjor, sade Modotränaren Harald Lückner om sitt nyförvärv.

Ungdomarna gladde

Annars var det hans ungtuppar som gladde.

– Vi har tre 86:or på backplats som gör det jättebra. Det är jättekul att coacha sådana killar.

Det var fjärde segern på fyra möten mot just SSK. Detta trots att man hamnat lite utanför toppstriden och streckstriderna i mitten av serien.

– Det var lite för lekfullt i andra perioden och det höll på att straffa sig. Men sen tycker jag ändå att vi uppträdde kyligt i sista och kan spela på resultatet, menade Modotränaren, vars lag nu har tio poäng upp till fyran Luleå.

För SSK ser det tyngre ut och matchen borta mot Färjestad blir en ny prövning för de hårt ansatta spelarna.

– Jag räknar inget förrän efter 50 omgångar. Det finns att bygga på, men mycket måste bli bättre. Får snacka ut i morgon om det här, sade Hallin innan han lämnade arenan.

Sucken hängde dock kvar.

Den sa mer om lagets situation än alla hans utlägg under presskonferensen.

TT