Brynäs segertåg stannade i Mora

HOCKEY

Mora satte stopp för Brynäs fem matcher långa segersvit i elitseriehockeyn. Lagen delade på poängen, den underhållande och bitvis mycket intensiva matchen slutade 3–3.

– Skönt med en poäng, för oss var detta säsongens viktigaste match, sade Moras Ross Lupaschuk som slog in matchens sista mål.

Mora och Brynäs är i allra högsta grad inblandade i kampen om slutspelsplatser, och redan från första nedsläpp visade båda lagen att de inte tänkte ge bort något gratis. Farten på isen var hög, närkamperna tuffa och det saknades heller inte målchanser.

– Jag gillar normalt när det är fysisk hockey, men idag var det nästan för mycket, sade Lupaschuk efter matchen.

Själv var han huvudperson i mittperioden. Han kom från utvisningsbåset vid ställningen 2–3 och spelades fri av Atvars Tribuntsovs. Eftersom Brynäsbacken Rodrigo Lavins slagit av sin klubba kunde han inte göra mycket för att stoppa Lupaschuk.

Kylig med passningen

– Jag undrade nästan vart backen tog vägen. Hade han haft klubba så hade det inte gått så lätt. Det var bra gjort av Tribuntsovs att inte slå iväg pucken sekunderna innan jag kom in på isen, jag trodde nästan att han skulle göra det, sade kanadensaren om sitt mål.

Efter kvitteringen tryckte Mora tillbaka Brynäs fullständigt. Det var spel mot ett mål.

– Guds försyn räddade oss ett tag. Jag tror att vi fick våra mål lite för enkelt, sade Brynästränaren Leif Boork.

Matchstraff för protest

Mer rätt analys var att Johan Holmqvist i Brynäs räddade sitt lag när Mora tryckte på som hårdast. Han svarade ett antal riktigt vassa räddningar.

Inget av lagen orkade fortsätta i det högt uppdragna tempot i sista perioden. Sekvensen när Moras Peter Smrek drog på sig matchstraff för våldsam protest mot en utvisning verkade också lugna lite känslor i båda lagen.

I förlängningen fick Mora spela med en spelare mer sista minuten, men lyckades inte skapa något. Oavgjort innebär oförändrade tabellplatser, men båda lagen tappade till Djurgården som finns närmast framför.

– Alla matcher närmast kommer att vara säsongens mest viktiga både för oss och Brynäs, därför var det viktigt för oss att inte förlora. Då hade de fått mer självförtroende än oss, sade Lupaschuk som var nöjd med poängen.

TT