Färjestad jagar landslagsduo

Loob: Vi har begärt att få veta det totala priset

HOCKEY

Tjeckiska världsmästarcentern Pavel Patera, 34, och Martin Sevc, 24, jagas av Färjestad.

Övergången kan bli klar sent på i morgon kväll.

- Vi har begärt att få veta det totala priset för Patera och Sevc, säger Färjestad sportchef Håkan Loob.

Tidigare i AIK Tjeckiska Pavel Patera (bilden) och Martin Sevc är på väg till Färjestad.

Den tjeckiska duon spelar i före detta storlaget Kladno.

Men tiderna har ändrats i Tjeckien och Kladno är ingen dominant i högsta serien längre.

Och det har gjort att lagets två bästa spelare, forwarden Pavel Patera och backen Martin Sevc, vill byta klubb om Kladno missar slutspel.

- Både Pavel och Martin kan tänka sig att spela i Sverige om Kladno inte har chans på guldet. Vi har ett konkret bud på bordet från en elitserieklubb, säger agenten Alex Volek.

Just nu har Kladno nio poäng upp till slutspel.

Planerat ett tag

Färjestads sportchef Håkan Loob bekräftar att Färjestad är mycket intresserade av Pavel Patera och Martin Sevc.

- Sevc har vi velat värva ett tag nu. Vi planerat att värva honom till nästa säsong. Men när den här chansen kom att redan nu ta Pavel och Martin är vi intresserade, säger Håkan Loob.

Färjestad har scoutat Pavel Patera och Martin Sevc vid två tillfällen. Båda gångerna är det Färjestads heltidsanställda scout Anders Steen som varit i Tjeckien.

- Anders har bara gott att säga om Pavel och Martin. Man kan kanske tro att vi gör en chansning med Pavel - men han har varit riktigt vass när Anders sett honom, säger Håkan Loob.

"Kan bli dyrt"

Nu har Håkan Loob begärt att få veta totalpriset för Sevc, Patera och en eventuell övergångssumma till Kladno.

- Det känns som ett långskott. Sedan vet man inte vad Kladno ska ha för spelarna. Det kan bli riktigt dyrt, säger Håkan Loob.

Pavel Patera är känd för den svenska hockeypubliken för åren 1996-98 då han ingick i AIK:s "The Blue Line" med Martin Procházka och Otakar Vejvoda. Namnet "The Blue Line" fick de i landslaget då de bildade en fruktad anfallsformation i klubblaget Kladno, som spelade i just blåa tröjor.

Sevc har blommat ut sent i karriären och har mestadels pendlat mellan tjeckiska högstaligan och lägre divisioner. Men den här säsongen har han varit given i det tjeckiska landslaget. Sevc spelar i Kladnos första powerplay och uppges ha ett bra skott.

Tomas Ros