Curre – en förlorare i comebacken

”Det här kommer att ta tid”

HOCKEY

Curre Lundmark-effekten uteblev.

3–7 mot HV 71 var en ny svidande förlust.

– Det här kommer att ta lite tid. Ett tag ramlade alla puckar in som styrdes mot vårt mål, säger Lundmark till Canal Plus.

Leksand tog ledningen med 1–0 hemma i Ejendals Arena, men så mycket mer fick inte nye tränaren Curre Lundmark att jubla över under ”debutkvällen”.

Efter fem snabba HV mål i den första perioden var matchen över.

– Matchen tod slut fullständigt, säger Canal Plus-experten Calle Johansson.

Curre Lundmark – den gamle OS-guldcoachen från Lillehammar 1994 – var tillbaka i ett elitseriebås, men lyckades inte omedelbart få ordning på Leksands spel.

– Vi släppte för mycket ytor framför vårt mål, det måste vi helt klart göra mycket, mycket bättre.

Förväntningarna fanns i Leksand att tränarbytet skulle få effekt på isen. Leksand startade också piggt och Mike Watt slog in 1–0 för Leksand redan efter 1.22. Hemmalaget skapade ytterligare några bra chanser första fem minuterna och kunde gjort ett par mål till.

– Det saknades kyla när chanserna kom i början. Jag tycker nog att vi borde gjort ytterligare något mål i början, sade Lundmark.

I stället rasade det in snabba mål bakåt. Målvakten Tomas Duba hade ingen lyckad kväll och lämnade isen efter HV:s 5–1-mål. Till hans försvar kan sägas att Leksands backar agerade passivt.

– Hela första perioden spelade vi lite för mycket raggarhockey. Lite för mycket hjärta och lite för lite hjärna. Och det märktes efter andra HV-målet att laget inte tål motgång så bra. Efter första perioden tog vi ett snack och låste upp positionerna för våra centrar och sedan fungerade det bättre, sade Lundmark.

Kantstött heder

De två avslutande perioderna gjorde inte HV-spelarna mer än de behövde, samtidigt som hemmaspelarna försökte bättre på sin kantstötta heder.

– Vi har mycket detaljer i spelet att jobba på inför kommande matcher. Detta ska vi lösa tillsammans och jag tycker att det finns stort kunnande i laget. Dessutom saknade vi två duktiga centrar i Niklas Persson och Jimmie Eriksson i denna match, sade Lundmark.

– Om vi lyckas hitta några förstärkningar under det transferfönster som nu är öppet skulle jag önska spelare som är lite strateger, det gör inget om någon är back. Det finns gott om duktiga skridskoåkare i laget, fortsatte han.

HV-tränaren Per Mårts, Lundmarks tidigare kollega, ville inte ge några direkta råd till Leksand inför framtiden men var nöjd med segern för sitt eget lag.

– Vi kom med två raka förluster till denna match. Hade kört lite i diket så det var skönt att vinna. Jag var mest nöjd med att vi hade lugn i spelet igen. Sen kanske vi fick lite för många mål i första perioden för att det skulle varit riktigt rättvist, sade Mårts.

Anders Burström, TT