Lånade klubbor blev Eric Johanssons lycka

”Otroligt skönt att vi kan göra mål på våra chanser”

HOCKEY

Klubborna blev kvar hemma i Mora. Så var den kvällen förstörd för den 24-årige kanadensaren Eric Johansson. Det trodde åtminstone hans lagkamrater.

Men lagkamraten Teemu Elomo lånade ut några av sina klubbor – och det visade sig vara riktiga skjutjärn. Eric Johansson prickade in tre mål och sköt Timrå i sank när Mora vann med 5–2.

Mora vann för fjärde gången mot Timrå och tog maximala 12 poäng.

– En riktig missräkning med tanke på att vi presterat tre raka segrar innan kvällens match, konstaterade Timråtränaren Kenta Johansson.

Förlusten innebar att Timrå missade chansen att få riktig närkontakt med Mora och Brynäs i kampen om den åttonde platsen i slutspelet.

Mördande effektiva

Mora är just nu laget som finns på den åtråvärda åttonde platsen.

– Vår målsättning är att bli bland de tio bästa och slippa spela i kvalserien. Det är oerhört viktigt för Mora IK att vara kvar i elitserien. Om det blir spel i slutspelet så är det en skön bonus, framhöll Moratränaren Pär Djoos efter den viktiga segern i Timrå.

Mora visade upp en mördande effektivitet framför den tjeckiske målvakten Adam Svoboda i Timrå-målet – fem mål på 15 skott, varav Eric Johansson satte dit tre mål på sina fem skott.

– Otroligt skönt att vi kan göra mål på våra chanser. Men jag är minst lika nöjd med försvarsspelet som var frukten av en gedigen laginsats, framhöll Pär Djoos, som säkert klappade om målvakten Petri Vehanen en extra gång.

Det var Timrå som förde spelet och sköt massor av skott. Men bara två gånger på 37 skott tvingades Vehanen kapitulera.

Ingen succé för nyförvärven

Timrå har under den senaste veckan förstärkt laget med Marko Jantunen och Pavel Rosa. Tjecken blev spelklar bara några timmar innan nedsläpp i Eon-arena.

Det blev ingen succé-debut på hemmaplan för de båda nyförvärven.

– De får godkänt, men som laginsats fattades det en hel del. Vi saknade både fart i skridskoåkningen och den rätta intensiteten och vi lyckades inte heller hålla ihop laget i försvaret. Varför det blev så har jag ingen riktig förklaring på, tvingades Timråtränaren Kenta Johansson konstatera.

Timrå fick två av sina forwards skadade.

– Jag vet inte hur allvarligt det är med Magnus Nilsson och Fredrik Warg. Förhoppningsvis kan de vara i spel igen redan på lördag hemma mot Leksand, sade Johansson, som tvingades kasta om i laget på grund av skadorna – och det blev inte lättare att pussla ihop lagdelarna när Per Hallin fick lämna rinken tillsammans med Moras Jonathan Granström när de drog på sig var sitt matchstraff efter en privat uppgörelse med knytnävarna.

Ove Byström/TT