”Det mesta går vår väg just nu”

Brynäs utklassade Djurgården

HOCKEY

Formlaget Brynäs vägrar att förlora i elitserien. Åttonde raka matchen utan förlust kom i går när Djurgården besegrades med 6–0 i Gavlerinken.

– Det mesta går vår väg just nu, sade Brynäs tränare Leif Boork.

Kampen kring slutspelsstrecket hårdnar. Djurgården kom till Gävle med fyra segrar på de fem senaste matcherna, och fyra poäng till godo på Brynäs. Men gästerna lyckades inte stå emot ett Brynäs som har ett härligt flyt för tillfället. Flera onödiga utvisningar blev stockholmarnas fall.

– Vi brukar inte dra på oss speciellt många utvisningar, men vi såg lite sega ut och kanske var det anledningen till alla utvisningar, sade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Domaren Pehr Claesson visade ut djurgårdare i parti och minut, men Särkijärvi ville inte skylla utvisningarna på domaren.

– Ni såg väl själv hur det såg ut på isen, sade han.

Mål i power play

Brynäs två första mål kom i power play. Jörgen Sundqvist gjorde viktiga 1–0 mitt i den andra perioden, och Nicklas Bäckström tvåan i inledningen av den tredje.

– Båda lagen ville ligga på högt upp i banan och med en sådan matchbild är det väldigt tacksamt att få första målet. Extra skönt att målen kommer i power play där vi har haft lite problem på slutet, sade Boork.

När sedan Björn Danielsson strax efter 2–0 liggande överlistade Teemu Lassila gick luften totalt ur Djurgården.

– Jag vet inte vad som händer. Vi spelar bra bortahockey i två perioder, men i tredje rasar allt. Vi får bara glömma det här och gå vidare, sade Särkijärvi.

Vid segermatchen senast mot Frölunda hade kedjan med Fredrik Bremberg, Patrick Thoresen och Per Eklund en lysande kväll. På torsdagen var trion fullständigt anonym.

Djurgården utspelat

Brynäs kunde spela ut ett uppgivet Djurgården mot slutet. De 5541 på läktarplats gnuggade sig förvånat i ögonen när hemmalaget bjöd på rena hockeypropagandan i tredje perioden.

– Jag kan bara vara tacksam för ett sådant här resultat, det gick vår väg och det är jag väldigt glad över. Men vi får inte låta oss luras av de stora segersiffrorna, sade Boork.

Brynäs är obesegrat i de åtta senaste matcherna och är elitseriens formstarkaste lag efter nyår.

– När Danne Johansson, som är 34 år, slänger sig och täcker skott när det återstår tio sekunder och vi leder med 6–0 så personifierar det den stämning vi har i laget just nu, sade Boork.

Sportbladet - TT

ARTIKELN HANDLAR OM