Delad pott mellan Frölunda och Modo

Lundh: Ett fall framåt

HOCKEY

Ett skakat och formsvagt Frölunda lyckades plocka en poäng mot formstarka Modo.

Modo kom till Scandinavium med fyra raka segrar men fick efter 3–3 bara med sig en poäng hem till Örnsköldsvik.

Även om första perioden inte bjöd på någon höjdarhockey inledde ändå Frölunda matchen starkast och tog i mitten av perioden ledningen med 1–0 när Tomi Kallio styrde in ett skott från Jonas Johnson. Med lite tur kunde dock Modo kvittera fem minuter senare när en puck med knappt styrfart slank förbi Mikael Sandberg som stod i Frölunda mål. Målgörare blev Tommy Wargh.

– Vi visste att Frölunda skulle vara taggade efter några mindre bra matcher, sade Modos tränare Harald Lückner efter matchen.

– Att vi hade 1–1 efter första perioden får vi vara tacksamma för.

Tacksam det var inte Frölunda-kollegan Stephan Lundh.

– Jag tycker att vi skapar bra chanser, men det verkar omöjligt för killarna att få till de riktiga avsluten, men man ska komma i håg att deras målvakter var bra.

Krizan kom in

Modo tvingades nämligen använda sig av båda sina målvakter sedan Mikael Zajkowski fått kramp i låren strax innan Frölundas andra mål i den andra perioden.

– Det är ju typiskt att vi när vi nu skulle testa honom så får han kramp, sade Harald Lückner.

Vid ställningen 2–1 till Frölunda kom nu Karol Krizan in i Modomålet. Krizan som storspelat de senaste var bra också i Scandinavium. Efter drygt tre minuters spel tvingades han släppa i ett mål i spel fyra mot fem, men sedan spikade han igen för resten av matchen.

– Starkt gjort av honom att spela så bra som han gjorde när han kom in helt ouppvärmd, sade Lückner.

Frölunda har i flera matcher haft ledningen inför den sista perioderna men ändå tappat matcherna till förlust.

– När vi fick reduceringen till 2–3 i andra perioden och kunde hålla den till pausvilan visste vi att vi hade chansen i sista perioden, sade Lückner. Vi vet ju att Frölunda tappat i slutperioderna.

Tog chansen

Och visst tog Modo chansen efter knapp fem minuters spel i tredje perioden kom kvitteringen när Mikael Pettersson styrde in ett backskott bakom Sandberg.

Efter Modos kvittering blev Frölundas försvarsspel nervöst och osäkert och Modo var nära ett ledningsmål. Men göteborgarna tog sig samman och kunde ta tag i spelet igen, men några mål blev det inte.

– Nu fick vi en poäng och det är trots allt ett fall framåt om man tänker på de senaste matcherna, sade Stephan Lundh.

– Men, leder man med 3–1 bör man nog trots allt vinna.

Leif Brändström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM