Tungt, Frölunda

Tränaren efter bara en seger på nio matcher: Det sätter sig i huvudet

Foto: ANDERS DEROS
KRISSNACK? Frölunda har bara en seger på de nio (!) senaste matcherna. Men tränaren Stephan Lundh, som här samtalar med sina spelare, vägrar säga att det är kris i mästarlaget.
HOCKEY

GÖTEBORG

En seger på nio matcher - Frölundas problem skapar oro.

Trots massor av skapade chanser vinner mästarna inte.

– Vår kedja måste visa vägen, säger Tomi Kallio.

Med matcherna i European Champions Cup har Frölunda en svit på nio matcher – och bara en trepoängare.

Mot Modo kändes det länge som att det skulle släppa – men precis som mot Djurgården senast tappade laget en tvåmålsledning.

Det blev bara en poäng.

– Det känns som en förlust och så här tungt har vi inte haft det på länge, säger Kallio och skakar på huvudet.

Tränaren: Jag är inte orolig

Förstakedjan som producerat hela säsongen gjorde 1-0 tidigt igår. Resten av matchen skapade trion mängder med hyggliga chanser som normalt sett hade gett ett eller ett par mål. Men just nu fungerar det inte fullt ut.

– Vår kedja har stort ansvar och jag tycker att vi spelar bra. Men det är jobbigt när andra lag gör mål utan att skapa chanser och vi själva måste skapa massor för att göra mål, säger Kallio.

Efter tre säsonger nästan på räls är varje förlust oväntad för Frölundas supportrar – som har all anledning att känna oro. Självklart är det också en ny situation för många av spelarna.

– Jag är inte orolig men självklart sätter det sig i huvudet på en del spelare när vi inte får resultaten med oss, säger Stephan Lundh.

– Men vi pratar ju om det internt.

Är det mer internsnack nu än för två månader sedan?

– Ja, det är det ju. Det gäller att killarna inte förstorar upp problemen och glömmer det positiva. Nu gäller det att ha kylan och inte överarbeta, säger Lundh.

Kahnberg: Vi är inte sämre nu

Samtidigt har Frölunda haft ovanligt mycket skador en period och nu är många av spelarna på väg tillbaks. Magnus Kahnberg gjorde första målet sedan han kom tillbaks från skada när han styrde in 3–1 på volley. Han är positiv trots oflytet.

– Vi måste påminna varandra om att det inte är någon katastrof. Vi är inte sämre hockeyspelare nu än tidigare.

Känner ni någon stress?

– Resultatmässigt absolut.

Självförtroendet?

– Det är ju svårt att känna att det är på topp när vi inte får poäng som tidigare, men vi är ju fortfarande tvåa, eller hur?

Men med bara en poängs marginal, ja.

Thomas Tynander,Martin Strömberg