"Det är katastrof"

Bremberg besviken efter ny mållös Dif-match

HOCKEY

Förlust igen för Djurgården – och kampen om en slutspelsplats hårdnar.

0–4 på bortais mot Södertälje innebär också att Dif inte gjort mål på två matcher.

– Det är katastrof. Vi är inte tillräckligt konstruktiva och gör för enkla missar i försvaret, sade Fredrik ”Linkan” Bremberg.

Södertälje och Brynäs är lag som Djurgården borde ta full pott mot i jakten på en slutspelsplats. Men det har inte stämt för Djurgården i någon av bortamatcherna. 0–6 mot Brynäs följdes upp med 0–4 (0–1, 0–1, 0–2) mot Södertälje på lördagen.

Hemmalagets ledningsmål kom i spel fyra mot fem. Anders Burström snappade upp en felpass i egen zon och spelade fram Erik Norbäck till det viktiga 1–0-målet.

– Jag tycker ändå att första och andra perioden var okej även om försvarsspelet inte var bra, sade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Dif tappade i slutperioden

Men precis som mot Brynäs tappade Djurgården i sista perioden, även om raset inte blev lika stort. 3–0-målet gjordes av Timmy Pettersson, som tog över backplatsen efter finländaren Pasi Petriläinen på bästa tänkbara sätt. Petriläinen lämnade SSK i fredags för Chabarovsk Amur i ryska division 1.

Och med tio minuter kvar att spela fastställde Robert Carlsson slutresultatet.

– Vi släppte in alldeles för enkla mål den här matchen också. Samtidigt fick vi ingen fart framåt och var inte tillräckligt konstruktiva. Det fungerar inte att bara lägga sarg ut, sade Bremberg.

”Linkan” leder Djurgårdens interna poängliga och är en av dem som måste komma igång igen om Djurgården ska behålla slutspelsplatsen.

– Det är svårt att prestera match efter match. Men nu gäller det att vi kliver in och gör vårt jobb i fortsättningen. Det gjorde vi inte idag, sade han.

0–10 inte oroande

Två raka förluster och 0–10 i målskillnad är ändå inget som oroar tränare Särkijärvi.

– Vi har inte kommit upp i vår normala standard två matcher i rad nu. Men samtidigt är det här vår första svacka sedan i början av serien och vi har ingen anledning att gräva ner oss. Det är en ny match på måndag, sade han.

Djurgården tar då emot Mora hemma i Globen. Dalalaget är fortfarande en poäng efter Dif efter att ha förlorat med uddamålet mot Frölunda.

– Det gäller att vi spelar upp oss mot Mora, sade Bremberg.

Efter fyra raka förluster visade Södertälje att laget inte har gett upp kampen om en säkrad elitserieplats nästa säsong. Men trots segern har laget fortfarande tolv poäng upp till Timrå, som besegrade tabelljumbon Leksand.

Jenny Danielsson/TT