Curre Lundmark misströstar inte trots ny förlust

HOCKEY

Nu kan Leksands supportrar sluta drömma om att slippa spel i kvalserien. Förlust med 1–2 mot Timrå och det är 16 poäng upp till närmaste räddningsplanka som är just Timrå.

– Vi misströstar inte. Nu känns det som om vi börjar hitta det rätta spelet, konstaterade Leksands nye coach Curre Lundmark.

Redan när Curre Lundmark dök upp som en ”räddare” i Leksands bås gjorde han klart för alla i sin omgivning att resten av matcherna i elitserien är en viktig förberedelse inför kvalspelet.

– Det gäller att hitta ett spel som gör oss till vinnare i de tio viktiga matcherna i kvalserien, poängterade Lundmark efter den andra raka förlusten sedan han tog över i båset.

Efter fjärde raka förlusten verkar vägen dit oändligt lång.

Svoboda räddade Timrå

– Inte alls, som vi spelade idag var vi värda minst en poäng. Men Adam Svoboda räddade Timrå i slutperioden, framhöll Leksandstränaren.

Curre Lundmark var mest nöjd med försvarsspelet – även om såväl målvakten Johan Backlund som backarna agerade lite tafatt i matchöppningen, vilket ledde till två snabba Timråmål av Sanny Lindström och Peter Regin.

– Det fanns en risk för att vi skulle falla samman efter den olyckliga matchstarten då Timrå fick två mål på två halvchanser. Men laget tog sig samman och agerade bra med stabilt försvarsspel och riktigt bra spelvändningar. Det här ser – trots allt – riktigt bra ut inför vad som komma skall, sade Lundmark.

Timrå utan fart

Timrå har nu tolv poängs marginal ned till Södertälje på kvalplats. Och nu vågar Timråcoachen Kenta Johansson börja snegla mot slutspelet – dit är det trots allt bara tre poäng.

– Jag är naturligtvis nöjd med segern och de tre poängen, men just nu saknar vi både fart och intensitet i spelet. Och när Leksand reducerade till 1–2 så smög det sig in en oro i laget som förföljde oss under resten av matchen, konstaterade Johansson.

I slutperioden hade Leksand flera jättechanser att slå in kvitteringen – den allra hetaste hade Jiri Bicek, men Timråmålvakten Adam Svoboda gjorde en helt fenomenal räddning. Räddningen tände Svoboda som agerade levande vägg under resten av matchen och utsågs till matchens lirare i sitt lag och fick ta emot publikens hyllningar efter matchen. Det var Timrås 28-årige matchhjälte verkligen värd.

Ove Byström/TT