Vehanen räddade Mora

Omutlig i tredje perioden

HOCKEY

Måltorkan är över för Djurgården.

Å andra sidan så har klubben större problem än så just nu.

1–3-förlusten hemma mot Mora betyder att man är under slutspelsstrecket.

Ingen i klubben säger det rakt ut, det kunde däremot de flesta bland de drygt 6000 på läktarna konstatera, eller den som har en elitserietabell framför sig.

Tredje raka förlusten betyder att ordet krisstämpel börjar krypa allt närmare Djurgården, och det här var helt klart allra tyngsta förlusten. Tack vare vinsten så byter Mora och Djurgården plats i tabellen.

– Jag tycker ändå att känslan är lite bättre nu än vid de tidigare förlusterna. Vi kan inte ändra vårt spel och kan göra mer än så här, sade Djurgårdsspelaren Kristofffer Ottosson.

Men i så fall är Djurgården verkligen i en illavarslande situation.

För det enda positiva från måndagskvällens match i Globen ur Djurgårdsögonen sett var att man i alla fall spräckte sviten utan mål. Efter två mållösa bortamatcher, först mot Brynäs, därefter Södertälje och totalt 7,5 perioder utan mål så lyckades Per Eklund hitta rätt.

Reducering i andra perioden

Framspelad av Fredrik Bremberg så drog han Petri Vahanen i Mora-målet och reducerade till 1–2 efter 11.59 i andra perioden.

Det negativa är att det inte blev fler mål än så, och dessutom är inte klubbens försvarsspel något man kan precis luta sig mot just nu.

1–0-målet av Eric Johansson efter 7.55 i andra perioden var ett skott som Djurgårdsmålvakten Teemu Lassila borde ha tagit. Och när Martin Jansson petade in 2–0 så var markeringen från Djurgårdens försvar obefintlig.

– Pucken trillar inte vår väg, men vi försöker hela tiden och tar mycket avslut, försökte Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi.

Desto bättre är då situationen för Mora. Man hade isens bästa spelare i form av målvakten Petri Vehanen och har numera betydligt fastare mark under skridskorna.

Möts i mars igen

Klubben som hela säsongen kämpat i botten av tabellen har nu klättrat till sjunde plats och har två poängs marginal till Djurgården. Mot just Djurgården har man fyra segrar och en oavgjord i år.

Den 2 mars möts dessutom lagen igen, i omgång 48. Då kan det å andra sidan redan vara över för Djurgården.

TT