Slovaker och tjecker dominerade i Kempehallen

HOCKEY

Det var tjeckoslovakiskt stuk över länsderbyt mellan Modo och Timrå. Tre slovaker och två tjecker spelade huvudrollen i en mycket intensiv och händelserik match.

Det blev 2–2 till slut –ett resultat som Modo kan vara mest nöjt över.

Slovakerna spelar i Modo: den fenomenale målvakten Karol Krizan och anfallarna Rastislav Pavlikovsky och Jan Pardavy som gjorde hemmalagets mål.

Tjeckerna spelar i Timrå: den nästan lika fenomenale målvakten Adam Svoboda och forwarden Pavel Rosa, som gjorde sitt första mål i Timrå – poänggivande 2–2.

Den ende svensk som kom med i målprotokollet var ex-modoiten i Timrå, Fredrik Warg.

Timrå trampade gasen i botten från start och körde över Modo första halvan av första perioden. Efter tio minuter var skottstatistiken 0–13 och Karol Krizan hade ensam räddat Modo.

– Hade Karol inte storspelat hade matchen varit avgjord där, erkände Modos andretränare Fredrik Andersson.

Tog sig samman

Modo lyckades ta sig samman, och kunde dessutom ta ledningen tidigt i andra perioden. Ett mål som tillfälligtvis fick ned humöret på Timråspelarna, men som dock snart var tillbaka uppe på spåret.

Kvittering efter 15.17 och Timrå såg ut att ligga i vinnarhålet. Varpå Modo än en gång tog ledningen, bara minuten efter kvitteringen.

– Det kändes lite onödigt att åka på det där baklängesmålet, vi släppte onödigt till en spelvändning som Modo utnyttjade, konstaterade Timrås tränare Kent Johansson.

Pavel Rosa dundrade dock in 2–2 i ett power play i tredje periodens andra minut och sedan gick Timrå definitivt för seger. Ett lednings- eller segermål var nära när Kent Manderville sköt i ribban.

Stopp på offensiven

En utvisning på Sanny Lindström (hans fjärde i matchen!) fick dock stopp på Timrås offensiv – och i slutet av ordinarie matchtid var Modo närmast tre poäng.

Allra närmast var backgiganten Mattias Timander, bäste utespelare på banan, som med halvminuten kvar bröt in på mål och var ytterst nära att överlista Adam Svoboda.

– Adam räddade oss där, konstaterade Kent Johansson, som var rätt nöjd med oavgjort.

– Sett över hela matchen var vi värda mer än en poäng. Men det här lovade ändå gott inför framtiden och poängen kan till slut visa sig vara avgörande (i kampen om en slutspelsplats).

Fredrik Andersson höll indirekt med Kent Johansson om slutresultatet:

– Hade vi fått fler poäng hade det varit ett rån.

TT