Bonuspoängen till Frölunda mot Linköping

HOCKEY

Linköping har inte vunnit i Scandinavium sedan december 2003.

På måndagen tvingade man åtminstone Frölunda till förlängning och tog med sig en poäng hem även om Frölunda vann med 3–2 i förlängningen.

– Det här var ett steg framåt. Så här många poäng har vi inte tagit i Göteborg på många år, skämtade Linköpings tränare Roger Melin efter matchen.

Matchen började i ett högt tempo och lagen bytte chanserna med varandra i den första perioden. Frölunda tvingades i den första perioden spelade med en man mindre tre gånger i rad, men Linköping lyckades inte utnyttja chanserna.

– Vi hade svårt att ta initiativ i power play, men jag tycker ändå att vi gjorde en stabil inledning av matchen, sade Roger Melin.

I den andra perioden satte Frölunda upp högsta fart och snabbt tryck i Linköpings zon och ledningsmålet kom också redan efter knappt två minuter när Magnus Kahnberg slog in en passning från Johan Witehall. Witehall jobbade starkt fram pucken bakom Linköpings mål.

Missade öppet mål...

– Vi gör visserligen mål i andra perioden, men jag tycker ändå att vi slarvar lite. Bland annat så missade ju Niklas Andersson två gånger öppet mål, sade Frölundas tränare Stephan Lundh.

Bara drygt två minuter efter Frölundas 1–0-mål kvitterade Linköping i numerärt överläge när Mikael Håkansson styrde in ett skott från blå linjen.

I inledningen av tredje perioden fick Frölunda chansen att avgöra matchen i ett par numerära överlägen, men spelet blev alldeles för tillkrånglat och det skapades få chanser.

– Jag tycker ändå att det fanns en del ljusglimtar i vårt power play. Vi är på väg att hitta spelet igen. sade Stephan Lundh.

I stället blev det Linköping som tog ledningen i mitten av tredje perioden. Även denna gång kom målet med en man mer på isen. Återigen var det Mikael Håkansson som var sist på pucken.

...men kvitterade

Niklas Andersson, som var den stora målsumparen i andra perioden, blev den som kvitterade till 2–2 när han i numerärt överläge slog in en målvaktsretur efter skott från Frölundas nyförvärv finske backen Markus Seikola.

I förlängningen behövdes det bara 39 sekunder för Frölunda att avgöra matchen. På en mycket snabb spelvändning kunde Joel Lundqvist slå en kalaspassning till Magnus Kahnberg som direktsköt högt upp i mål.

– Joel och Magnus börjar hitta varandra i spelet igen och det lovar gott inför slutspelet, sade Lundh.

TT