...och välmeriterad center ska stärka Frölunda i guldjakten

HOCKEY

GÖTEBORG

I dag gör Frölunda klart med kanadensaren Jason Krog, 29.

Främsta meriten från NHL är Stanley Cup-

finalen 2003.

- Jag är nästan säker på att spela för Frölunda, säger han till wildwestsupport.se.

Foto: AP
stanley cup-final Jason Krog (t.h.) spelade med Samuel Påhlsson i Anaheim när de 2003 gick till final i Stanley Cup.

Frölunda rustar för slutspel och har under en längre tid jagat en ny center. Affären med tjeckiske stjärnan Jaroslav Hlinka sprack i absolut sista stund - men idag hoppas klubbledningen istället på underskrift från kanadensiske Jason Krog, som spelat 175 matcher i NHL.

- Det finns en dialog, men om vi kommer överens eller inte vill jag inte kommentera, säger Mats Ahdrian, vis av erfarenheterna i förhandlingarna med Hlinka, där allt var klart för underskrift.

Men till supportersajten säger kanadensaren själv att allt talar för en flytt till Göteborg:

- Jag är nästan säker, säger han och svarar sedan på frågan om han en fysisk spelare eller mer en tekniker:

- Du får vänta och se!

Ligans bäste

Jason Krog slog igenom som supertalang i den amerikanska collegehockeyn, där han i University of Hampshire våren 1999 fick pris som ligans bäste spelare, efter 85 poäng på 41 matcher.

Krog är en högerfattad explosiv center som bland annat var ordinarie klubbkamrat med Samuel Påhlsson i Anaheim Mighty Ducks när de sommaren 2003 spelade Stanley Cup-final mot New Jersey Devils. Tidigare har han även spelat i New York Islanders och har under sin NHL-karriär svarat för sammanlagt 52 poäng (18+34) på 175 matcher.

Hoppas på NHL

Frölunda hämtar Krog från Servette i Schweiz, där han gjort 28 poäng (14+14) på 29 matcher, men nyligen befriats från sitt kontrakt. Orsaken till flytten uppges vara att Jason Krog fortfarande siktar på spel i NHL och hoppas att spel i Frölunda ska vara det skyltfönster han behöver.

Jason Krog

Thomas Tynander