”Det var ingen vacker hockey”

Moras ångvält: Nu ska vi till SM-slutspel

HOCKEY

Ångvälten Marco Tuokko körde över Djurgården – och nu har Mora kopplat ett litet grepp om slutspelsplatsen.

– Jag skulle bli väldigt besviken om vi inte klarade det, säger Tuokko efter 3–1-segern mot Djurgården.

Foto: PETER WIXTRÖM
MOR...AHH! Marco Tuokko, en av hjältarna som ska försöka föra sensationslaget Mora till SM-slutspel.

Mora kämpade till sig tre mycket viktiga poäng mot Djurgården i går. Och mest av alla slet Marco Tuokko.

Finländaren tacklade i stort sett allt som rörde sig på isen. Dessutom spelade han snyggt fram till Martin Janssons 2-0-mål – och satte avgörande 3-1 i öppen kasse.

– Kul att få göra mål. Men att tackla, det är mer mitt spel. Jag försöker visa vägen genom att spela fysiskt, säger Marco Tuokko.

”Ingen vacker hockey...”

Andra halvan av matchen gjorde Mora ingenting annat än att spela fysiskt. Det var Djurgården som dominerade – och Mora som pressades tillbaka.

– Det var ingen vacker hockey, jag vet. Men eftersom matcherna gäller så mycket, blir det som rena slutspelshockeyn. Redan nu. Men jag gillar att det hela tiden är stora matcher. Det är det vi har tränat för, säger Tuokko.

Som efter matchen hyllades av sin tränare, Harri Rindell.

– Han tillför oerhört mycket energi. Och han får med sig de andra i laget, som till exempel Jonathan Granström. Jonathan är född 1986 och kommer att bli som Marco. Jag

tror Jonathan har haft sönder fem, sex hjälmar den här säsongen. Bara för att han går in och tar smällar. Det är hans sätt att använda huvudet när han spelar?, säger Mora-tränaren med ett leende.

Stefan Persson