Rhodin bröt nyckelbenet

Ljus och mörker för Färjestad

HOCKEY

Två poäng och stundtals bra spel av de nya tjeckerna Pavel Patera och Martin Sevc.

Det var det positiva för Färjestad vid segern i Leksand med 2–1.

Värre var att Thomas Rhodin bröt ett nyckelben och riskerar att missa resten av säsongen.

Färjestad kom till Leksand med nyförvärven Pavel Patera och Martin Sevc, båda med meriter från tjeckiska landslaget denna säsong. Det hade också Leksands nye tjeck Jaroslav Kalla, alla tre kom för övrigt från samma klubb, Kladno.

Ingen av de tre glänste i sina första matcher för säsongen på svensk is. Sevc var bäst i trion och han fick också en snäll assist till första Färjestadsmålet som Christian Söderström gjorde i numerärt överläge.

Rhodin bröt nyckelbenet

När Färjestad tog ledningen satt Thomas Rhodin i omkädningsrummet med brutet nyckelben. Rhodin fick en juste tackling bakom eget mål av Leksands Stefan Bemström och klev av isen direkt.

– Tur i oturen att vi fick en bra ersättare i Sevc. Hur gärna jag skulle vilja skaffa en ersättare till Thomas så är tiden för knapp, sade Färjestads sportchef Håkan Loob efter matchen.

Rhodin ska undersökas av läkare i Karlstad under onsdagen och prognosen är att han i bästa fall kan vara tillbaka på isen om fyra-fem veckor.

– Det blir en kamp mot klockan för honom. Hoppas att brottet inte är för komplicerat, sade Loob.

Stundtals bjöd matchen på lojt spel, framför allt i andra perioden liknade mest en träningsmatch.

Länge såg det ut som att Färjestads Christian Söderströms mål skulle bli matchens enda. Söderström var en av de mest pigga i Färjestad och målet var hans första i tredje matchen med nya klubben.

– Söderström är ständigt ett hot för motståndarna med sin fina skridskoåkning. Jag är mycket nöjd att vi kunde värva honom, sade Loob.

Lundmarks första poäng

Leksand ville dock inte bli mållöst hemma mot Färjestad för andra gången denna säsong. Med tolv sekunder kvar tryckte Jesper Ollas in pucken efter kalabalik framför Christopher Heino-Lindberg i Färjestadsmålet. Heino-Lindberg var annars bäste spelare i Färjestad.

I förlängningen fick matchen liv och innan Jörgen Jönsson avgjorde hade båda lagen skapat ett par riktigt bra chanser.

För Leksands tränare Curt Lundmark innebar oavgjort vid full tid första poängen med Leksand. Trots Färjestads andra mål såg han relativt nöjd ut.

– Nöjd med allt utom resultatet, sade Lundmark.

TT