Södertälje allt närmare kvalserien

HV tog väntad seger

HOCKEY

Kvalserien kryper allt närmare för Södertälje.

Efter 2–5 mot HV 71 har sportklubben fortfarande 14 poäng upp till fast mark.

– Men för oss är det bara nästa match som gäller, sade klubbens sportchef Mats Hallin.

Med sju omgångar kvar av ishockeyns elitserie ska det mycket till för att nästjumbon Södertälje ska kunna klättra i tabellen. Seger mot HV på hemmais hade varit ett litet steg på vägen mot fast mark, och därför var 2–5 (1–2, 0–2, 1–1 ) mot HV en stor besvikelse, och ett steg närmare kvalserien.

Men Södertäljes sportchef Mats Hallin vill inte tala om den saken.

– Vi har inte gett upp utan isolerar varje match och försöker vinna den. Sen får vi räkna efter 50 omgångar, sade han.

Väntar på två raka

Södertälje har haft stora problem att göra flera bra matcher på raken i år, och laget har ännu inte vunnit två matcher i rad den här säsongen.

Statistiskt var det därför inte mycket som talade för SSK på tisdagen, med tanke på 4–0-segern mot Djurgården i förra omgången.

Men inledningsvis såg det ut som om spelarna var på väg att bryta trenden. SSK var klart bäst i början av första perioden, och tog också ledningen efter 6.57 genom Justin Mapletoft i spel fem mot fyra. Utvisade Mattias Remstam hade bara avtjänat 26 sekunder av sitt straff när Mapletoft sköt in ledningspucken, snyggt framspelad av Miroslav Zalesak. Kanadensaren var nära att göra ytterligare två mål från sin position vid bortre stolpen i SSK:s numerära överlägen, men hittade inte rätt igen.

HV:s anfall var lätträknade i första perioden, men smålänningarna behövde heller inte många möjligheter för att få hål på Rastislav Stana i SSK-kassen. På mindre än en och en halv minut hade gästerna vänt underläget och kunde gå till periodvila med 2–1.

– Vi visste att SSK var tvungna att vinna och vi blev översköljda gång på gång i första perioden. Men efter det fick några av våra skickliga hantverkare igång sitt spel, sade HV-tränaren Pär Mårts.

Enkelt av Karlsson

Andreas Karlsson ökade på HV:s ledning till 3–1 i mitten av andra perioden, i spel fyra mot fem. Det såg retfullt enkelt ut när Karlsson tilläts kliva in i skottsektorn och placera in pucken bakom Stana. Därefter fick Johan Davidsson friläge och slog elegant in 4–1.

– Luften gick ur oss när Karlsson gjorde sitt mål. HV spelar med självförtroende och det gör inte vi. Den skillnaden märktes tydligt, särskilt i deras långa passningar. De är coola med pucken och håller i bra, sade Hallin, och fortsatte:

– Nu måste vi försöka hitta självförtroendet igen. Och det enda receptet för att göra det är att börja vinna hockeymatcher.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM