Dubbelsmäll för Leksand

Ericsson skadad igen – kan missa kvalserien

HOCKEY

LEKSAND

Säsongen har varit trist för Leksandsforwarden Jimmie Ericsson.

Vill det sig illa är den dessutom över redan nu.

– Jag lider med killen. Den gamla axelskadan bröts upp när han blev hakad och dragen i armen, suckar Leksands tränare Curt Lundmark.

Foto: KRISTER HALVARS
SKADAD Jimmie Ericsson kan ha spelat färdigt för säsongen.

Det var i första perioden som Jimmie Eriksson hakades under en lång spelsekvens. När han klivit upp från isen kände han smärtan.

– Jimmie togs direkt till omklädningsrummet och var otroligt ledsen. Han hade precis kämpat sig tillbaka in i laget och såg fram emot kvalserien. Nu är det nog tyvärr slutspelat för hans del, berättade Curre.

Vad betyder det inför fortsättningen?

– Att vi tappar en av våra bästa forwards. Laget klarar sig, men det är mycket synd om Jimmie.

Hjärnskakning för Modo-spelare

Matchen innehöll ytterligare en skada. MoDos Peter Öberg tacklades så olyckligt i den första perioden att han tvingades lämna isen med hjärnskakning. Han tvingas nu vila minst en vecka.

Matchen då??

– Det är en gåta att vi lyckades vinna den här matchen.

– Leksand kunde ha haft en jätteledning efter två perioder. För vår del handlade det om 40 minuters dålig träning. Hönsgård är milt uttryck, menade MoDos tränare Harald Lückner.

Leksand spelade bra, skapade chanser – men kunde inte förvalta dem. 28–12 i skott efter två perioder säger en hel del?

– Visst, jag är nöjd med spelet. Men killarna behöver få utdelning för allt slit, få vinna matcher. Det svider att det inte höll, fortsatte Lundmark.

En ljusglimt för Leksand är att Kimmo Lotvonen kan vara tillbaka en bit in i kvalserien. Den finländske backen har fått klartecken att träna för fullt igen efter sina hjärtproblem.

Pelle Marklund([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM