”Mora och Brynäs till slutspel”

Anders ”Ankan” Parmström tippar slutspelsdramatiken

HOCKEY

Med tre matcher kvar av grundserien har Mora och Brynäs skaffat sig slagläge kring strecket. Enligt experten i Canal+, Anders ”Ankan” Parmström, är det i stort sett klart att Mora och Brynäs kniper de två sista slutspelsplatserna.

- De andra har för långt upp, de orkar inte, säger han.

Foto: Aftonbladet BILD

- De har ju fem poäng upp på Timrå, fortsätter ”Ankan”. Det som talar för Mora är ju att Timrå möter Brynäs i nästa omgång och då måste något av lagen tappa poäng. Sedan tror jag också att Mora slår Djurgården i kväll. Djurgården har inte mycket att spela för, sju poäng på tre matcher – det går inte.

Det snackades om Djurgårdens budgetsatsning redan innan säsongen. Nu talar allt för att de också missar slutspel.

- Det är inte så konstigt med tanke på deras tunna försvar. Jag tycker faktiskt att de gjort mer än man kan begära. Djurgården i dag är för mycket beroende av Thoresen och Bremberg.

Om det nu blir Mora och Brynäs som kniper plats sju och åtta, kan de skrälla i slutspelet?

- Mora får svårt att överraska, men däremot Brynäs kanske kan gå en bit, dock inte hela vägen. Inget av lagen har lika bra trupp som topplagen. Det har ju visat sig de senaste åren att de som ligger i topp efter grundserien också vinner SM-guld.

Vilket lag tippar du som SM-segrare?

- Jag har tippat HV 71 och har ingen anledning att ändra på det. Det mesta talar för dem. Det är imponerande att de nu senast åker till Färjestad och vinner i sudden utan flera bra spelare.

Vilka lag åker ut elitserien och vilka går upp?

- Ett av lagen Södertälje/Leksand kommer att få lämna tror jag. Och ett av lagen Malmö/Skellefteå går upp. Det blir en fråga om vilket lag som har det bästa målvaktsspelet och att de tunga spelarna får vara friska. Man kan dock räkna bort Bofors, Björklöven och Rögle, de räcker inte till. De vinner för lite på bortaplan.

Jim Jaber