Mora klart för slutspel

Vann hemma mot Djurgården med 4-3

HOCKEY

MORA

Mora är klart för slutspel – mot alla odds.

Segern med 4–3 hemma mot Djurgården säkrade slutspelsplatsen, samtidigt som den innebar att Dif missade slutspel för första gången sedan 1987.

– Jag trodde på slutspel innan säsongen började. Laget har rätt karaktär, sade Moras klubbdirektör Jan Simons efter matchen.

Moraspelarna såg ut att kollektivt drabbats av den stora slutspelsfrossan i första perioden. Trots tidig ledning lyckades Moraspelarna inte hitta rätt med varken passningar eller positioner på isen.

Djurgårdens ledning efter första perioden var rättvis och Moras till synes avslappnade klubbdirektör Jan Simons var endast nöjd med den korv han ätit – och Modos ledning mot Timrå.

Odisciplinerat Djurgården

Mora fick lite bättre ordning på spelet i andra, även om det fortfarande inte var speciellt bra. Inställningen var bättre och nerverna verkade han krupit innanför tröjorna. Men Djurgården gav också Mora en hjälpande hand genom att dra på sig mängder av utvisningar, bland annat två på grund av för många spelare på isen.

Hemmalagets kvittering kom mitt i matchen, kort efter att Djurgården klarat en utvisning och hemmalagets 3–2 satte Kenneth Bergqvist i spel fem mot tre.

”Sjukt skön känsla”

I sista perioden spelade Mora helt på resultatet, bara sarg ut. Men en chans räckte för att öka ledningen. Efter starkt arbete av Martin Jansson hamnade pucken hos Mikael Simons som satte ett välplacerat dragskott bakom en skymd Teemu Lassila.

– Det var en sjukt skön känsla att se pucken gå in och klara slutspelsplatsen. Jag har inte hunnit smälta detta men det är i klass med att gå upp i elitserien, sade Simons junior.

Senaste slutspelet 68/69

Simons senior, Jan, som såg blek ut efter Djurgårdens reducering med två minuter kvar att spela, var lycklig, lättad och stolt efter matchen.

– Detta är mycket stort, vi har inte varit i slutspel i modern tid. Senast var säsongen 1968/69. Vi är den lilla klubben från den lilla orten som kämpar mot de stora, sade Simons.

– Jag trodde på laget innan säsongen började. Det enda vi var lite rädda för var målskyttet, men det har fungerat bra det också, fortsatte han.

Simons junior såg fram mot slutspelet med tillförsikt.

– Nu får de andra se upp mot oss. Vi har spelat bra mot både HV71 och Frölunda under säsongen. Jag tror inte HV väljer oss med tanke på senaste matchen i Jönköping, sade han.

Sune Karlsson/TT