Liten tröst för Leksand

HOCKEY

Leksand besegrade Mora med 6–2 i det sjätte derbyt vid Siljan. Därmed vann lagen tre matcher var, på målskillnad vann Leksand därmed den inbördes kampen.

– Alltid något. Men det bästa var att vi inte föll ihop i sista perioden som i de två tidigare matcherna, sade Leksands lagkapten Niklas Persson.

Trots att matchens betydelse inte var speciellt stor var det utsålt i Ejendals Arena och ibland hettade det till riktigt rejält på isen. Moras Kenneth Bergqvist drog på sig matchstraff efter elva minuter och tvåminutersutvisningarna duggade tätt.

Leksand lyckades bäst i numerärt överläge. Två av de sex hemmamålen kom i spel fem mot tre, ett i spel fem mot fyra.

– Det är sådant som kommer att bli väldigt betydelsefullt i kvalserien, det vet vi sedan tidigare år. Så det är vi nöjda med, sade Persson.

Samtidigt som Leksand utnyttjade de chanser som skapades hade Moras målvakt Petri Vehanen ingen lyckad dag på jobbet. Inget av Leksands tre mål i andra perioden såg otagbara ut och efter Leksands fjärde mål lämnade Vehanen över till Daniel Sperrle.

I de två senaste matcherna har Leksand haft ledningen inför sista perioden men förlorade både mot Modo och Färjestad. Mot Mora lyckades Leksand öka ledningen istället för att tappa densamma. Sex gjorda mål framåt var också nytt rekord för säsongen för Leksand.

– Vi pratade mycket i sista periodpausen om hur vi skulle spela och löste situationerna på ett bättre sätt. Vi tog spelade enkelt och spelade mer på att försvara oss än att jaga mål framåt, sade Persson.

I och med segern passerade Leksand Södertälje i tabellen på bättre målskillnad, ytterligare en liten tröst.

I Moras omklädningsrum var det inte så dystert, förlusten till trots. Energiknippet Marco Toukko var dock inte alls nöjd.

– Jag hatar att förlora, det spelar ingen roll vilken match det handlar om. Den enda förklaring till denna insats är att vi inte var tillräckligt fokuserade. Matchen i torsdags när vi säkrade en plats i slutspelet kostade mycket kraft, även mentalt.

– Vi kan mycket bättre än vi visade idag och för oss gäller det att se framåt. Matcherna i slutspelet är trots allt viktigare

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM