Ny SSK-förlust inför bottenpublik

HOCKEY

Förra året gick Södertälje segrande ur den jämna kvartsfinalserien mot Linköping.

Den här säsongen har det inte blivit en enda seger mot östgötarna.

LHC vann lördagens möte med 5–2 (0–0, 2–1, 3–1) på bortais.

Det märktes tydligt att matchen saknade betydelse. Inledningsvis var det dåligt tempo, slarviga passningar och sällan någon större intensitet i närkamperna. Ett väntat scenario helt enkelt, med tanke på att resultatet i elitseriehockeyns näst sista omgång inte betydde särskilt mycket för något av lagen. Linköpings enda morot var att försöka knipa andraplatsen i tabellen, men när Frölunda vann sin match försvann den möjligheten.

Men det pratades ändå om, både i Södertälje och Linköping, att matchen var viktig för att ”skapa en vinnande känsla” inför fortsättningen i kvalserien respektive slutspelet.

Något som alltså inte märktes de första 20 minuterna.

– Ishockey är en känslosport och det blir inte samma sak när det inte gäller så mycket. Det är svårt att gå ut med samma fräna inställning då, sade lagkaptenen Magnus Johansson.

LHC spelade upp sig

Efter en mållös första period blev det i alla fall mer underhållande i andra och tredje. Linköping spelade upp sig och hade 2–1 inför sista perioden. Trots en tidig SSK-kvittering blev det aldrig riktigt jämnt – Linköping var hela tiden skäret före och numret större.

– Vi pratade ihop oss efter första perioden och sade att vi måste höja oss ett snäpp i allting. Jag tycket att vi lyckades med det och därför vann vi matchen. Men det blev mer på en vänskaplig nivå i dag, summerade Johansson.

Linköping vilade målvakten Fredrik Norrena som dras med en lättare skada, samt Tim Eriksson som ådragit sig en lindrigare hjärnskakning. Jonas Fransson klev in istället för Norrena och gjorde det bra.

Publiken svek

Att matchen saknade betydelse märktes även på läktaren – 2547 åskådare fanns på plats i Axa Sports Center. Den tidigare bottennoteringen var i november, då 2786 åskådare överraskande fick se SSK besegra Frölunda med 7–1.

På måndag spelas den sista omgången av elitserien och båda lagen har samma inställning som inför lördagens match: att försöka hitta vinnarkänslan. Linköping ställs mot HV 71 och Södertälje mot Frölunda.

– När det är så här nära slutspelet vill man vara taggad och ha en seger med sig, sade Johansson.

– Vi måste hitta en bra känsla inför kvalserien så att vi kommer dit med självförtroende. Det kommer att bli ett krig i varje match, det är bra lag vi möter, sade SSK-tränaren Ulf Taavola.

Jenny Danielsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM