Renberg: Den sämsta matchen för säsongen

HOCKEY

– Vakna Luleå! , skanderade publiken.

– Den sämsta matchen för säsongen, sade lagkaptenen Mikael Renberg.

– Jag tycker synd om publiken. Vi ber om ursäkt för vårt spel, sade tränaren Slavomir Lener.

När det gällde som mest spelade Luleå som sämst. Det blev förlust hemma mot Timrå med 0–3.

Timrå var avhängda från en plats i slutspelet. Luleå krigade för att sluta fyra och därmed få en eventuellt avgörande sjunde match på hemmaplan. Av det syntes inget när lagen drabbade samman i elitseriens näst sista omgång.

Dålig skärpa och inspirerat spel präglade matchen och att Luleå kämpade för att klättra i tabellen var svårt att tro.

Luleås tränare Slavomir Lener sammanfattade det bäst när han sa:

– I dag var vi riktigt dåliga.

Timrå gjorde inte heller någon av sina bättre matcher men i motsats till Luleå fanns skärpan där när möjligheterna dök upp. Av lagets fyra skott på mål i den första perioden gick två in i nätmaskorna och ett i stolpen.

– Jag hade förväntat mig en svår match. Jag trodde Luleå skulle spela mer fokuserat, sade Timrås tränare Kent Johansson efteråt.

Det var nog någonting de flesta som var på plats kunde hålla med om. Luleå saknade glöd och redan under matchens första period började hemmapubliken att busvissla av besvikelse.

Med sju minuter kvar ställde sig stora delar av de 5150 på plats upp och lämnade hallen.

– Jag förstår dem. Och det är jävligt jobbigt att vara med på isen när publiken buar. Jag hoppas att vi kan bjuda dem på bättre underhållning i slutspelet, sade en besviken Mikael Renberg.

När Färjestad samtidigt tog två poäng borta mot Djurgården och drygade ut sitt försprång till tre poäng ser det svårt ut för Luleå att komma ikapp.

– Vårat mål har hela tiden varit att sluta som fyra så att hamna femma eller sexa är absolut ingenting vi siktar på, sade Slavomir Lener vars lag nu bara har en match till på sig att slipa på formen innan slutspelet drar igång.

– Jag är inte orolig, men bekymrad. Klockan tickar ju.

Luleås lagkapten Mikael Renberg ansåg också att det som var mest oroande efter matchen var lagets spel, inte en missad fjärdeplats.

– Det känns inte bra alls. Vi har mycket att fundera över, i dag känns det som att alla är trötta. Vi ser tunga ut.

– Vi måste få tillbaka självförtroendet. Vi måste upp ett par snäpp om vi ska klara det här.