Persson och Karlsson tränar Linköping

Ny tränarduo presenterad i dag

HOCKEY

Den ena var med och förde Tre Kronor till OS-guld nyligen.

Den andre har ett SM-guld på meritlistan.

Tillsammans ska Janne Karlsson och Gunnar Persson träna Linköping de kommande två åren.

– Vår målsättning är att fortsätta etablera oss bland topp-fyra i elitserien och vinna SM-guld. Vi är övertygade om att Janne och Gunnar är rätt namn att leda laget vidare efter Roger Melin, säger klubbdirektören Mike Helber.

Att en klubb kontrakterar två så pass etablerade tränare samtidigt är ovanligt.

– Vi är mycket nöjda över att kunna presentera ett sådant starkt par och det är ett led i satsningen. Att ansvara för ett elitserielag i hockey i dag är ett tungt ansvar och det blir ju allt vanligare med två tränare, menar Helber.

Båda har skrivit på för två år och börjar sina nya arbeten i maj.

Gunnar Persson, som närmast kommer från Rögle, har tidigare varit huvudtränare i Brynäs. En klubb som han dessutom har vunnit SM-guld med.

På Janne Karlssons meritlista finns bland annat två SM-guld med Frölunda men framför allt OS-guldet med Tre Kronor i Turin som assisterande tränare åt förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

– Gunnar blir huvudtränare, även om balansen är 52-48 procent dem emellan i jämförelse med det traditionella huvud- och assisterande tränarskapet, säger Helber.

Han fortsätter:

– Framför allt är det viktigt med den erfarenhet de båda byggt upp och genom landslaget har ju Janne en hel del internationell rutin.

Karlsson, som laddar för slutspel med Frölunda, tycker att det ska bli inspirerande att arbeta med Persson.

– Vi känner varandra sedan tidigare och Linköping är en mycket intressant klubb som definitivt har förutsättningarna att bli bäst, säger han.

Joakim Löwing/TT