De möts i slutspelet

HOCKEY

Elitseriens sista grundserieomgång är till ända.

Nu börjar allvaret.

HV71 valde Mora

– Vi har haft frågan ute bland fem spelare som har fått tycka till lite, säger HV:s tränare Per Mårts. Vi tänker åka norrut. Vi förlorade med 6-0 mot dem och killarna vill ha revansch, säger Per Mårts till Canal+.

– Inte ett dugg överraskande, kommenterar Anders Ankan Parmström Mårts val. Normalt ska HV vara starkare och jag tippar att de går vidare, säger Parmström.

Frölunda valde Brynäs

– Vi har haft lite mer problem med Modo i år och det är därför vi väljer Brynäs, säger Frölundatränaren Stefan Lundh till Canal+. Vi har diskuterat med spelarrådet och sedan har de känt efter litegrann. Beslutet är enhälligt.

– Också ett naturligt val. De har bra statistik på Brynäs, säger Anders Parmström. Men det är svårt att vinna i Scandinavium.

Brynästränaren Leif Boork sade:

– Vi har fått en bra stämning i laget och fin energi så det känns skönt.

Linköping valde Luleå

– Det var svårt att välja. Luleå och Mora är likvärdiga lag. Vi drog lott i omklädningsrummet, sade Linköpingstränaren Roger Melin till Canal+.

– Jag blir lite konfunderad eftersom Luleå gör en kanonmatch idag. Men det är hugget som stucket vilket av Mora och Luleå de skulle välja, säger Anders Parmström. Det är LHC som har den mentala pressen på sig, och jag tror det ligger i bakhuvudet på rätt många spelare. Norrena blir en nyckelperson, säger Parmström.

– Vi siktar alltid på final, men vi tar en match i taget, sade Luleåtränaren Slavomir Lener.

Färjestad möter Modo

– De har en bra målvakt, men idag gjorde de fyra mål på honom, kommenterade Färjestadstränaren Per-Erik Johnsson motståndarlaget.

– De har tappat Rodin, och det är viktigt att Hento går bra, liksom Patera som har varit osynlig de matcher han varit med i. Modo spelar kontrollerat och när de är på humör så måste motståndarna vara på tå.

– Det blir en repris från fjolårets kvartsfinal, men med en annan utgång hoppas jag, sade Modotränaren Harald Lückner. Fram till dags datum har vi tolv segrar på fjorton möten.

Så spelas kvartarna:

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM