Wennerholm tippar kvartsfinalerna

Sportbladets hockeykrönikör om slutspelsvalet

HOCKEY

HV 71–Mora

Wennerholms kommentar: Här är det klasskillnad och absolut ingenting talar för Mora. Dalkarlarna är nöjda med att ha gått till slutspel. HV-spelarna är bara nöjda om de tar SM-guld. Den målsättningen avspeglar sig på isen. HV är bättre på varenda punkt, från målvakt till artonde man. HV har en OS-målvakt i Liv, några av elitseriens bästa backar i Fredrik Olausson, Per Gustafsson och Lasse Jonsson och en hel räcka matchvinnartyper. Det skulle förvåna mig mycket om Mora ens är i närheten i den här matchserien, även om det är ett lag som aldrig ger upp. Det visade de inte minst mot Färjestad i sista omgången.

Tips: HV vinner med 4–0 i matcher.

Frölunda–Brynäs

Wennerholm kommentar: Frölunda är skyhöga favoriter och det enda som talar för Brynäs är målvakten Johan Holmqvist. Han har visat att han kan spika igen, men inte ens det tror jag hjälper. Frölunda har en överlägsen bredd och rutin och det här ska vara en ren transportsträcka, även om jag tror att Brynäs kan vinna en av hemmamatcherna. Räkna med att Leif Boorks Brynäs kommer att spela extremt defensivt och hoppas på lyckosamma kontringar. Men i bäst av sju matcher är Frölunda två klasser bättre.

Tips: Frölunda vinner med 4–1 i matcher

Linköping–Luleå

Wennerholms kommentar: Linköping föll pladask mot Södertälje i kvartsfinalspelet i fjol. De borde ha lärt läxan. Luleå är inte ofarliga och har ingenting att förlora. Mikael Renberg & Co ser ut som ett typiskt cuplag. Men Linköping är ändå det klart bästa laget på papperet och det här ska man vinna. Luleå är hemmastarka, men har redan överträffat sig själva i grundserien. Vetskapen att lagets bästa spelare Lubos Bartecko åker hem efter kvartsfinalen, är heller inte särskilt

moraliskt upplyftande. Luleå kan säkert störa östgötarna och Salovimir Lener är slug som coach. Men jag tror inte att det räcker.

Tips: Linköping vinner med 4–2 i matcher

Färjestad–Modo

Wennerholms kommentar: Modo har alltid varit ett starkt slutspelslag och man har vad som krävs för att skrälla. Ett mycket starkt försvarsspel och en fantastisk målvakt i Karol Krizan. Är det något lag från undre halvan som ska ta sig vidare, tror jag det är Modo. Färjestad har haft problem hela säsongen, maskineriet har inte velat komma igång. Och det är inget som bara kommer tillbaka över en natt. Därför tror jag Modo går vidare, men någon riktig skräll är det inte. Det skiljde faktiskt bara tre poäng mellan lagen i sluttabellen.

Tips: Modo vinner med 4–3 i matcher

ARTIKELN HANDLAR OM