Brynäs kommer att hängas upp på tork

HOCKEY

Brynäs en disktrasa på Frölundas väg till en semifinal.

De ska vridas ur och hängas upp på sommartork.

Men de kan bli en obehaglig överraskning - rakt i ansiktet.

Det känns som Brynäs inte besegrat Frölunda i Gävle sedan Tord Lundström slog igenom. Men en titt i gamla listor avslöjar faktiskt att Brynäs vann mot Frölunda i januari 2001.

Men sedan dess har göteborgarna vunnit 19 av 20 möten. Det är förnedrande.

Fast varför skulle de som följer Brynäs bry sig. Laget vann senast, i Scandinavium, och släppte bara in ett mål. Den matchen får stor betydelse - för båda lagen. Brynäs fick tillbaka en del av sin stolthet och självförtroende, och Frölunda fick bränsle för en revansch.

Här blir det åka av i mittzon.

Målvakterna får nyckelroller

Frölunda kommer med bredd, Brynäs med spets.

Det kan bli en sevärd matchserie, mellan två stora publiklag.

Målvakterna får förstås som alltid nyckelroller. Johan Holmqvist har inte varit dålig mot Frölunda i vinter och drar han ner persiennerna för Kallio och Kahnberg och de andra kan Brynäs ta det här till sju matcher. Men han måste stå upp och ha koll på sina fyra hörn. Lika viktigt för Frölunda är att Tommy Salo håller i gång de där tre minuter han har mellan varje Brynäs-kontring och är vaken när Bäckström och Danielsson skär in från sargen.

Men allt talar för mästarna, förstås. Det enda som bör oroa göteborgsfansen är faktiskt - spelarnas inställning. Brynäs kommer rustade för en kamp om överlevnad, men Frölunda brukar vid den här årstiden ha fokus tre veckor framåt i tiden och det kan bli dyrbart mot ett Brynäs som ställer om snabbt.

Jag tror Brynäs vinner - två matcher.

Men eftersom Frölunda har en bättre bredd och Sveriges bästa förstakedja tar de semifinalplatsen, 4-2 i matcher.

Disktrasan vrids ur, till slut.

Thomas Tynander