Det blåser nordanvind - det här vinner Luleå

HOCKEY

Sett på tv:

-Nu är det kvattsfinal, sa Jihde.

-Det här-a tar LHC, sa Wikegård.

-Tror stenhårt på Luleå, 4-3 i matcher, sa Tornberg.

Man är nog inte särskilt säker på saken när man tippar att det avgörs i en sjunde match, men jag är ändå inne på att Tornberg kan få rätt.

Det KAN skrälla till här.

Längre än så tänker jag inte sticka fram skäggstubben om ni så torterar mig med en 0-0-video från Lasse Falks storhetstid.

För vem är så mycket expert att han kan se in i hjärnorna på drygt fyrtio hockeyspelare och bedöma de mentala tillstånden när det är dags för slutspel?

Det är ju det allt handlar om, det har visat sig så många gånger:

Det lag som kommer rätt preparerat innanför hjälmarna och har skallarna i ordning kan jämna ut oddsen mot ett spelmässigt bättre gäng. Krigare med passion kan knäcka skickligare individualister. Läs: Södertälje mot Linköping i fjol.

Känslan - ett ruskigt vapen

Den där rätta känslan som är så svår att bara knäppa fram med fingrarna, den så frigörande allt-att-vinna-mentaliteten, är ett ruskigt vapen att ha med sig i en serie cupmatcher. Värd lika mycket som tre skyttekungar.

Jag säger emot mig själv, märker jag.

I en chatt med läsarna tidigare i vinter tippade jag SM-guld för Linköping. Jag hade just sett dem manövrera ut Södertälje och imponerats svårt av tekniska klubbor, iskallt lugn och sköna lirare som Tim Eriksson.

Samtidigt tyckte jag inte om vad jag såg i Luleå i höstas, hade ni frågat mig då hade jag aldrig kunnat tro på kvartsfinal.

Men vi ska väl inte sitta här och vara tjurigt styvnackade? När det kommer in nytt folk och förutsättningar ändras och formkurvor åker berg-och-dalbana måste man spotta på fingret och känna vartåt vindarna far.

Just nu tycker jag det blåser lite nordanvind. Luleå, alltså. Men jag är fan inte säker för fem öre.

Tips: 4-3 i matcher för Luleå.

Peter Wennman