Rhodin ”lagad” med sju skruvar i axeln – gör blixtcomeback på lördag

HOCKEY

KARLSTAD

Slutspelskrigaren.

Underskattad i serielunken, ovärderlig i ett slutspel.

Nu kliver de fram.

De tuffaste, hårdaste, fulaste och mest griniga vinnarskallarna som aldrig ger sig.

Thomas Rhodin är redo - med sju skruvar i axeln.

Emil Kåberg, Per Ledin och Jonas Frögren räknas till tuffingarna i Färjestads trupp. Thomas Rhodin, 34, är också en hårding. I slutet av januari tacklades han tufft av Leksands Stefan Bemström.

Tacklingen tog så illa att det högra nyckelbenet gick av på två ställen och Rhodins säsong verkade vara över.

Men det bestämdes att Rhodin skulle opereras - och nu bara fem veckor efter operationen och med både platta och sju skruvar inopererade i axeln är Färjestadsbacken redo för spel igen.

- Det värsta som kan hända är att jag slår upp skadan, det är inte livsfarligt, säger Färjestads backklippa som räknar med spel på lördag i första slutspelsmatchen.

Färjestads läkare Bosse Lindwall är inte rädd att släppa in Rhodin i hetluften igen, men är samtidigt imponerad av att han är spelklar.

Misslyckad säsong

- Mentalt så är det tufft, men fysiskt är det ingen fara. Frakturerna är läkta, säger han.

Och Rhodin själv pratar faktiskt om att han är i bättre form nu jämfört med när han blev skadad.

- Ja, jag har kört hårt på testcykeln och en hel del andra övningar. Den senaste veckan har jag varit på is och testat. Det enda jag inte känt på är en ordentlig tackling, men allt annat känns bra.

För spelarna i Färjestad handlar slutspelet om att försöka reparera en hittills något misslyckad säsong.

"Enklare spela i landslaget"

- Vi har faktiskt inte haft den rätta känslan i spelet på hela säsongen. Jag vet inte riktigt varför men vi har gjort det svårt för oss här. Det var faktiskt enklare att spela i landslaget när jag var i väg med Tre Kronor i julas.

Det är inte många som tror att ni kommer att lyckas i årets slutspel, kanske inte ens klara Modo i kvartsfinalen - hur känns det?

- Det är faktiskt lite kul att vi är utdömda. Det är första gången på länge det händer, det känns som en extra morot, säger Rhodin.

...men han platsar inte på slutspelets tuffaste lista

Patrick Kipler